Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Třetí zápas je tu! Bílí Tygři ho sehrají v Litvínově. Úvodní buly padne dnes v 17:30

23. 09. 2022 | 7:29

Bílí Tygři z minulého týdne vybojovali čtyři body za dvě výhry. Na úspěšný vstup do sezony tak budou chtít navázat proti Litvínovu. Úvodní buly padne pod Krušnými horami v pátečních 17:30!

lit
Foto: www.hcbilitygri.cz

Michael Frolík o spolupráci s Tomášem Filippi

Dvakrát mi výborně nahrál a je vidět, že se už trochu víc sehráváme. Věděl jsem, že je Tomáš výborný hráč a centr, který je silný na vhazování. Má na mých gólech velkou zásluhu, stejně tak ale celá pětka. Jsem rád, že jsme zápas zakončili vítězně.

Kontrast forem

Liberečtí zatím po dvou kolech, v nichž sehráli dva vyrovnané duely, svého přemožitele nenašli. Po úvodní výhře v Hradci narazili na kladenské Rytíře, kteří ještě na začátku třetí třetiny utkání vedli 3:1. Tygři však nakonec i díky druhému zásahu Michaela Frolíka proti svému mateřskému klubu vyrovnali a zápas tak dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých se jediným střelcem stal liberecký Michal Birner.

Chemici naopak do nového ročníku nevstoupili dobře, když po dvou úvodních prohrách proti Vítkovicím a Spartě podlehli také obhájcům bronzu z Českých Budějic. Proti Motoru sice Litvínovští vstřelili zatím nejvíce gólů z dosavadních tří soutěžních utkání, na výhru to ale s šesti inkasovanými brankami nestačilo a po porážce 3:6 se usadili na samém chvostu tabulky.

Koho sledovat?

Velezkušené forvard Michael Frolík si připsal proti Kladnu své první dvě extraligové trefy od výluky v sezoně 2012/13. V lajně nastupuje s Tomášem Filippi, který měl na jeho gólech proti Rytířům lví podíl.

Lotyšský obránce Kristaps Zile, který posílil Litvínov v létě, má pověst především defenzivního beka. Na začátku tohoto ročníku se mu však bodově daří, ve třech zápasech už si stihl připsat gól a nahrávku.

Foto: www.hcbilitygri.czBalinskis v roli soupeře

Severočeské derby bude mít jistě zajímavý náboj pro dalšího zadáka z Pobaltí, jenž hájí pro změnu liberecké barvy. Uvis Janis Balinskis totiž strávil předchozí dva ročníky právě pod Krušnými horami, kde v sezóně 2020/21 debutoval v české nejvyšší soutěži. V novém působišti se mu navíc daří, po dvou utkáních má na účtu dva body za gól a asistenci. Prosadí se i proti jeho bývalému týmu?

Na tuto otázku dostaneme odpověď už v pátek, kdy se samozřejmě dozvíme i výsledek zápasu. Úvodní buly padne na Stadionu Ivana Hlinky v 17:30.

www.hcbilitygri.cz