Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tygři obléhali bránu Karlových Varů marně. Energie rozhodla v přesilovkách

25. 10. 2019 | 21:32

AKTUALIZOVÁNO: Hokejisté Karlových Varů potvrdili ve 13. kole extraligy na ledě Liberce svou dobrou formu a radovali se z vítězství 4:0. Pátá výhra z posledních šesti zápasů posunula Energii už na čtvrté místo tabulky. Bílí Tygři naopak počtvrté za sebou nebodovali. Dva góly a nahrávku si připsal Dávid Gríger, opačnou bilanci měl Jakub Flek, čisté konto uhájil díky 35 zásahům teprve sedmnáctiletý gólman Jan Bednář.

hokej vary  PP 2214
Foto: www.hcbilitygri.cz

Hosté do utkání výborně vstoupili a už po 42 vteřinách se radovali z rychlého vedení. Po Grígerově přihrávce propálil Schwarze výstavní ranou Flek. Liberečtí mohli bleskově odpovědět v přesilové hře, Birner ale před odkrytou brankou trefil pouze tyč. S další velkou šancí Krenželoka si pak poradil Bednář. Na druhé straně zahrozil Flek, také Schwarz se blýskl povedeným zákrokem. V polovině první třetiny měl obrovskou příležitost Šmíd, Bednář ale vytáhl další skvělý zákrok. Bílí Tygři se nadále tlačili za vyrovnáním a vytvořili si celou řadu šancí, Bednář však odolával.

"Nejhůř mi bylo asi v první třetině, v té si Liberec vypracoval hodně šancí. Už začátek byl pro nás těžký; sice jsme rychle vedli, domácí pak ale hráli dvě přesilovky v krátkém sledu za sebou. Měl jsem také štěstí, pomohla mi tyčka. Taky jsem si ji pak hezky pohladil," usmíval se Bednář.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Na začátku druhé části byla Energie blízko druhého gólu, Emingerovu tečovanou střelu ale s vypětím všech sil zlikvidoval Schwarz. Domácí byli poté častěji na kotouči, Karlovarští ale hrozili z rychlých brejků. Fleka s Kohoutem však vychytal Schwarz. Na opačné straně si Bednář poradil s šancemi Filippiho a Hudáčka. V závěru druhé dvacetiminutovky hráli Západočeši přesilovku. Přestože se dlouho nemohli usadit v útočném pásmu, nakonec se radovali z druhého gólu. Šenkeříkovu nabídku chytře tečoval až za Schwarzova záda dobře postavený Gríger.

Energie byla při chuti a ve 45. minutě v početní výhodě zvýšila již na rozdíl tří branek. Flekovu střelu ještě dokázal Schwarz vyrazit, proti Grígerově dorážce už byl ale bezmocný. Naději mohli Severočechům vrátit Filippi s Hudáčkem, kteří se při vlastním oslabení řítili sami dva na Bednáře, mladý karlovarský talent ale předvedl další fantastický zákrok. Liberečtí se snažili i nadále, hosté si ale v klidu hlídali náskok. V samém závěru ještě liberecký kouč Augusta sáhl ke hře bez brankáře, na konečných 0:4 ale pečetil trefou do opuštěné branky Mikúš.

Foto: www.hcbilitygri.cz"Hostující brankář nám byl dnes velkou překážkou. Kolikrát jsme ho i trefili, ale měl tam i výborné zákroky a klobouk dolů před ním. My se ale nemůžeme koukat, kdo stojí v brance... Nedali jsme doma ani gól a s tím nemůžeme pomýšlet na vítězství," řekl domácí útočník Michal Bulíř.

"Je jedině plus, že jsme dnes vyhráli s nulou vzadu. Daleko důležitější jsou pro nás ale tři body. Z Liberce se nevozí body snadno, má opravdu velmi silné mužstvo. Věděli jsme, že mají výborné přesilovky a často se tlačí do zakončení. Byli jsme na to ale dobře připraveni, hráli jsme hodně obětavě a předvedli poctivý výkon," pochvaloval si Bednář.

Hlasy trenérů po utkání 13. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary (0:4):

Patrik Augusta (Liberec): "Dostali jsme rychlý gól, neřekl bych ale, že nás nějak výrazně rozhodil. První třetina se nám herně povedla, bohužel jsme naši převahu nevyjádřili gólově. Ve druhé třetině jsme nevyužili přesilové hry a v závěru nám soupeř v přesilovce sám odskočil. První a druhá třetina rozhodla, ve třetí třetině už to z naší strany byla trochu křeč. Hrozně moc jsme chtěli dát gól, bohužel nám tam nic nespadlo a soupeř hrál navíc velmi obětavě."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Povedl se nám start do utkání, dali jsme rychlý šťastný gól. Poté jsme se však dostali pod obrovský tlak domácích a jen se štěstím a díky velké obětavosti jsme přečkali sérii tří oslabení. Vedle výkonu Jana Bednáře, který nás výrazně podržel, to byl jeden z klíčových momentů. Dalším rozhodujícím faktorem byly přesilové hry, ve kterých jsme dnes byli lepší než Liberec. Využili jsme hned dvě, což nás posunulo ke třem bodům."

13. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 38. Gríger (Šenkeřík, Flek), 45. Gríger (Flek, T. Rachůnek), 60. T. Mikúš. Rozhodčí: Lacina, Pražák - Zíka, Ganger. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 6148.

Sestavy:

Liberec: Schwarz - Šmíd, Hanousek, Kolmann, Knot, Havlín, Graborenko, Kotvan - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš - J. Vlach, A. Musil, Zachar. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

čtk