Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tygři posilují útok! Do Liberce přestupuje mladý reprezentant Adam Musil, vnuk legendárního Jaroslava Holíka

01. 08. 2019 | 9:51

Bílí Tygři získali zajímavou útočnou akvizici v podobě reprezentačního útočníka Adama Musila. Dvaadvacetiletý vnuk Jaroslava Holíka se s vedením libereckého klubu dohodnul na kontraktu do 30. 4. 2021.

hoZLNlenc
ilustrační foto

Poslední dvě sezony strávil syn bývalého skvělého obránce Františka Musila v AHL, kde hájil barvy týmu San Antonio Rampage. V posledním ročníku odehrál 65 zápasů a připsal si 14 bodů za šest gólů a osm asistencí.

Pro rodáka z Kanady bude angažmá u Bílých Tygrů vůbec prvním v české nejvyšší soutěži. Doposud nastupoval v zámořské AHL a WHL. Na mezinárodní scéně Adam Musil nastupoval za juniorské výběry Kanady i České republiky. Nyní již sbírá starty za seniorský český národní tým.

Vyjádření sportovního ředitele Filipa Pešána: „Adam je velmi perspektivní hráč, který má do budoucna ty nejvyšší ambice. Je členem jedné z nejtradičnějších českých hokejových rodin a s hokejem doslova vyrůstal. O jeho výborném charakteru svědčí i fakt, že byl kapitánem týmu v kanadské juniorce.“

Profil:

Foto: HCBTAdam Musil se narodil v kanadském městě Delta a má tudíž české i kanadské občanství. Pochází ze slavné české hokejové rodiny, jeho dědečkem byl legendární Jaroslav Holík, mistr světa a držitel sedmi československých titulů. Nemalých úspěchů dosáhl i jeho otec František Musil. V zámoří si veliké renomé vybudoval také Musilův strýc, vítěz dvou Stanley Cupů, Bobby Holík.

Adam tedy s hokejem samozřejmě začínal v Jihlavě. Velmi brzy se ale vydal do Kanady. Za tu také poprvé oblékl reprezentační dres s javorovým listem, v němž paradoxně debutoval proti České republice na Memoriálu Ivana Hlinky. Nakonec se ale rozhodl reprezentovat naši zemi. Musil nastoupil na mistrovství světa juniorů a na svém kontě už má dokonce i 8 startů v seniorském národním týmu.

Od sezóny 2012/13 Adam Musil pravidelně nastupoval ve WHL, kde hrál za tým Red Deer Rebels. V ročníku 2016/17 nosil i kapitánské „C“. Draftován byl v roce 2015 ve čtvrtém kole týmem St. Louis Blues, což byl důvod jeho přesunu do mužstva San Antonio Rampage, hrající AHL.

V NHL ale talentovaný útočník šanci nedostal, a tak přijal nabídku Bílých Tygrů. V libereckém trikotu tak mimo jiné bude mít šanci zahrát si proti svému bratrovi Davidovi, jenž je členem defenzivy třineckých Ocelářů.

HCBT/Martin Kadlec