Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tygři slaví první výhru. Derby s Mladou Boleslaví rozsekl v poslední minutě Vlach

15. 09. 2023 | 21:01

AKTUALIZOVÁNO: Hokejisté Liberce vstoupili do nového ročníku extraligy vítězně a zdolali po obratu Mladou Boleslav 4:3. Dramatický duel před rozhodl v čase 58:34 Jaroslav Vlach. Třemi body za gól a dvě přihrávky se blýsknul domácí Martin Faško-Rudáš, stejnou bilanci měl na straně poražených Fin Juhamatti Aaltonen.

Bývalý reprezentační kouč Filip Pešán oslavil návrat na lavičku Bílých Tygrů po čtyřech letech vítězstvím.

Liberec do utkání vstoupil aktivněji a hned po dvou minutách hry si zahrál přesilovku. Se střelami Filippiho a Bulíře si ale poradil Novotný. Domácí pokračovali ve své aktivitě a vybojovali si další početní výhodu. V té dvakrát nebezpečně pálil Flynn, Novotný byl opět na místě.

Bývalý reprezentační kouč Filip Pešán oslavil návrat na lavičku Bílých Tygrů po čtyřech letech vítězstvím.

Mladoboleslavští se dostali ke slovu až v deváté minutě, Aaltonenův pokus ale kryl připravený Hrenák. V polovině první třetiny hráli přesilovku také hosté a střelou bez přípravy je poslal do vedení Lantoši. Bílí Tygři ale dokázali brzy srovnat krok. Budíkovo nahození šikovně tečoval za Novotného záda Faško-Rudáš. Těsně před první přestávkou se ještě před Hrenáka dostal Šmerha, nová liberecká jednička ale výborně zasáhla.

Ve 25. minutě tak šli domácí do vedení. Faško-Rudáš ujel po křídle, na ose hřiště našel zcela volného Filippiho a ten střelou pod horní tyč nedal Novotnému šanci. Bruslařský klub mohl rychle vyrovnat v početní výhodě, Severočeši se ale výborně ubránili.

V závěru druhé části měl na hokejce třetí liberecký gól Filippi, Novotnému ale pomohla levá tyč. Udeřilo tak na druhé straně, když po hezké individuální akci vyrovnal střelou nad Hrenákovo rameno Aaltonen. A pro domácí bylo ještě hůř. Dvaačtyřicet vteřin před koncem druhé třetiny využil přesilovou hru nahozením od modré čáry Pyrochta a Středočeši znovu vedli, 2:3.

Třetí část zahájili Liberečtí v početní výhodě, hosté v čele s Novotným se ale ubránili. Domácí však pokračovali ve své aktivitě i nadále a odměnou jim ve 46. minutě byla vyrovnávací branka z hole Melancona. Kanadský obránce ve službách Bílých Tygrů mohl v další šanci poslat svůj tým dokonce do vedení, za Novotným ale podruhé v zápase zvonila branková konstrukce.

Foto z www.hcbilitygri.cz

V další obrovské šanci byl Bulíř, Novotný ale vytáhl výtečný zákrok. Na druhé straně se do rychlého protiútoku dostal Fořt, také Hrenák ale svůj tým podržel. Ke slovu se tak dostal znovu Liberec a v 59. minutě mu po Flynnově přihrávce trefil výhru výstavní ranou Vlach.

Hlasy trenérů po utkání 1. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav (4:3):

Jiří Kudrna (Liberec): "Byl to těžký start extraligy a přijel k nám hodně kvalitní soupeř. Viděli jsme v prvním kole velmi dobrý zápas z obou stran. Navíc s výbornou diváckou kulisou a dramatickým průběhem utkání. Jsme samozřejmě moc spokojeni a je pro nás moc důležité, že jsme do sezony vstoupili vítězně."

Jiří Kalous (Mladá Boleslav): "Porážka nás velmi mrzí. Minimálně po bodu jsme sahali a v samém závěru jsme přišli o šanci bojovat třeba i o dva body. Zápas byl férový, vyrovnaný, skóre utkání se přelévalo z jedné strany na druhou a šance měly oba týmy. Pro nás to dopadlo špatně, ale máme se od čeho odrazit. Velkým pozitivem jsou tři vstřelené branky."

Foto z www.hcbilitygri.cz

1. kolo hokejové extraligy: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:1, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Faško-Rudáš (Budík, M. Ivan), 25. Filippi (Faško-Rudáš, McCoshen), 46. Melancon (Filippi, Flynn), 59. J. Vlach (Flynn) - 10. Lantoši (J. Aaltonen, Pyrochta), 38. J. Aaltonen (Järvinen, Bernad), 40. Pyrochta (J. Aaltonen). Rozhodčí: Pražák, Sýkora - Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 6796.

Sestavy:

Liberec: Hrenák - M. Ivan, Budík, Melancon, McCoshen, Kolmann, Derner, A. Král - Kelly Klíma, Bulíř, Birner - Faško-Rudáš, Filippi, Pérez - Rychlovský, Hawryluk, Flynn - Gajda, J. Šír, J. Vlach. Trenér: Pešán.

Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pyrochta, A. Čech, Jánošík, Osburn, R. Jeřánek - J. Aaltonen, Järvinen, Skalický - Lantoši, O. Roman, Söderlund - Šmerha, Fořt, Malát - J. Stránský, F. Suchý, Dvořáček. Trenér: Kalous.

čtk