Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tygři třígólový náskok nakonec udrželi, Vítkovice porazili 3:2. Tři body zůstaly doma

24. 01. 2021 | 19:11

Šelmy si v zápase s Riderou vytvořily náskok 3:0, a to hlavně díky dvěma trefám při pětiminutové hře pěti proti čtyřem v rámci druhé dvacetiminutovky. Soupeř v průběhu té třetí pořádně kousal a dotáhl se na jednogólový rozdíl v poměru 3:2. Vyrovnat ale nedokázal a na severu Čech tak zůstávají všechny tři body.

hoVTKtit2
Foto: www.hcbilitygri.cz

Oba týmy do utkání vstoupily opatrně a ani na jedné straně nebylo k vidění příliš velkých šancí. Té první větší se dočkali hosté v osmé minutě, kdy dostal jejich kapitán Roman Polák dobrou nahrávku na pravý kruh. Jeho pokus však vykryl liberecký gólman Petr Kváča, který si následně poradil i s pokusy Ostravanů o dorážku. První změna skóre přesto přišla, ovšem na druhé straně.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Mladík Adam Najman se dostal ke střele z úhlu. Ta se sice ještě neujala, neboť brankář Miroslav Svoboda kotouč dokázal vyrazit, avšak na doklepnutí Dávida Grígera z bezprostřední blízkosti už byl krátký – 1:0! Ke konci třetiny se Vítkovicím nabídla možnost vyrovnání v rámci přesilové hry, bránící čtveřice Tygrů jim ale větší příležitost nepovolila. V úplném závěru se ještě provinil faulem hostující Dominik Lakatoš, jenž nakonec za protesty dostal trest do konce zápasu.

I ve druhé periodě tahaly za delší konec pomyslného provazu šelmy, kterým se podařilo svůj gólový náskok rozšířit především díky pětiminutové přesilovce po vyloučení Martina Dočekala. Nejprve po necelé minutě hry pěti proti čtyřem přidal svůj druhý zásah Dávid Gríger další povedenou dorážkou, tentokrát po dělovce Jaroslava Vlacha od modré čáry – 2:0!

Foto: www.hcbilitygri.cz

To ale nebylo vše, tu samou početní výhodu zužitkovali Severočeši zanedlouho ještě jednou. Radan Lenc si najel na levý kruh, odkud střílenou přihrávkou našel v předbrankovém prostoru v dobré pozici Adama Musila, jenž tečoval touš za záda hostujícího brankáře – 3:0! Těsně před sirénou ještě mohl snížit exliberecký Lukáš Krenželok, ovšem osamocený před tygří svatyní nezamířil přesně.

Do poslední dvacetiminutovky vlétli o něco aktivněji Vítkovičtí, kteří se pokoušeli se zápasem ještě něco udělat. Do veliké možnosti se individuálně dostal Guntis Galvinš, jenž se prosmýkl kolem libereckého beka a mohl ujíždět tváří v tvář Petru Kváčovi. Bohužel pro jeho celek však ztratil stabilitu a k plnohodnotnému zakončení nedošlo.

Foto: www.hcbilitygri.cz

V 52. minutě se již hosté prosadili, postaral se o to trestným střílením Zbyněk Irgl, který zakončil úspěšným bekhendovým blafákem – 3:1. V úplném závěru ještě při početní výhodě snížil na nejmenší možný rozdíl Vladimír Svačina, jenž překvapil Petra Kváču nahozením od modré čáry a založil na drama – 3:2. To ale šelmy nedovolily a tři body si již pohlídaly zodpovědnou obranou.

www.hcbilitygri.cz

Hlasy trenérů po utkání hokejové extraligy Liberec - Vítkovice

Patrik Augusta (Liberec): "Odehráli jsme slušné utkání, které rozhodla naše dlouhá přesilovka. Byli jsme produktivní a dokázali vstřelit dvě branky. Ve třetí třetině jsme ale byli až moc pasivní a soupeř toho využili ke vstřelení kontaktní branky z nájezdu. V závěru jsme ještě dostali gól z poměrně náhodné střely v oslabení a zápas se tak ještě zdramatizoval. Jsme rádi za vítězství."

Miloš Holaň (Vítkovice): "V zápase nás vyloženě pohřbila naše nedisciplinovanost. Během dlouhé přesilovky soupeře jsme dostali dva góly a prakticky bylo o výsledku zápasu rozhodnuto. Musím ale tým pochválit za třetí třetinu, kterou jsme vyhráli 2:0. Chyběl kousek a možná jsme mohli sahat i po nějakém bodu. Za tu nedisciplinovanost jsme si to ale dnes nezasloužili."

Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 3:2 (1:0, 2:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Gríger (A. Musil, A. Najman), 30. Gríger (P. Jelínek), 32. A. Musil (Lenc, Knot) - 52. Irgl z trestného střílení, 59. Svačina (Pyrochta). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Gebauer, Ganger. Vyloučení: 4:2, navíc Lakatoš 10 min. a do konce utkání, Dočekal (oba Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Bez diváků.

Sestavy:

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, T. Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - R. Polák, Pyrochta, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch, od 35. navíc L. Doudera - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Irgl, Dej, L. Krenželok - Schleiss, J. Mikyska, Fridrich - Dočekal, Werbik, Mallet. Trenér: Holaň.

Foto: www.hcbilitygri.cz

čtk