Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Tygři zachránili sérii výher za pět minut dvanáct, Dynamo přetlačili v nájezdech

26. 11. 2019 | 20:56

Vítězná šňůra Bílých Tygrů trvá dál! I když nescházelo moc k tomu, aby dospěla ke svému konci. Svěřence Patrika Augusty dělily od prohry s houževnatými Pardubicemi dvě minuty, záludnou tečí Radana Lence se jim však podařilo poslat zápas do prodloužení. Rozhodnutí nakonec přinesly až nájezdy, v nich vystřelil šelmám bod navíc Petr Jelínek.

Začátek zápasu dvou týmů z opačných pólů tabulky se nesl v hodně ospalém duchu. Zaměstnanějším z obou gólmanů byl přece jen pardubický Kantor, jenž musel likvidovat několik zajímavých pokusů šelem. Žádný z nich se však v úvodní dvacetiminutovce neujal.

Zatímco v první periodě oba celky vycházely ze zajištěné obrany, po přestávce bylo k vidění poměrně dost rychlých a především nebezpečných kontrů. V jednom z nich nabil Hudáček Michalu Birnerovi, tomu ale sebral gólovou radost pozorný Kantor.

Liberečtí se pak hodně osmělili v přesilové hře na konci druhé třetiny. Řadu zajímavých šancí však vystřídal šok! Pardubičtí se sice bránili zuby nehty, přesně v momentě, kdy jejich oslabení končilo, se jim ale podařilo vyšťouchnout kotouč z obranné třetiny. Navrátilec z trestné lavice Matěj Beran tak zničehonic šel sám na bránu a nekompromisním zakončením mezi Hrachovinovy nohy poslal Dynamo do vedení.

Chybějící štěstěna se na Tygry usmála až po přestávce. Střílený pas Libora Hudáčka v početní výhodě šelem tečoval pardubický obránce tak nešťastně na vlastní bránu, že bezmocný Pavel Kantor mohl jen sledovat, jak sražený pokus z Hudáčkovy hole míří za jeho záda.

Severočeši byli živější i v dalším průběhu třetí části, všechny jejich útočné výpady ale pravidelně končily na famózním Kantorovi. Urodilo se naopak na druhé straně. Na konci nádherné přesilovkové akce Dynama stál Jan Mandát, který svižnou ranou z mezikruží zamířil neomylně nad Hrachovinovu ruku.

Augustovu družinu však inkasovaná branka nepoložila, ba naopak. Tygři se nadechli k závěrečnému tlaku, který vyvrcholil přesilovkou v 58. minutě. V ní změnil trajektorii Birnerovy rány od modré těsně před maskovaným hrdinou Pardubic Radan Lenc, jehož přesná teč poslala napínavý duel do prodloužení.

V něm šelmy svíraly Východočechy takřka celou pětiminutovku před vlastní bránou, branky se ale nedočkaly, a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se za Liberec prosadili Petr Jelínek s Rostislavem Maroszem a právě trefa domácího kapitána byla tou rozdílovou. Bílí Tygři tak nakonec uhájili vítěznou sérii.

www.hcbilitygri.cz

Foto: www.hcbilitygri.cz

Liberec - Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

22. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. L. Hudáček (Filippi, Šmíd), 58. Lenc (Birner, L. Hudáček), rozhodující sam. nájezd P. Jelínek - 36. M. Beran (J. Zdráhal), 54. Mandát (Kusý, J. Kolář). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 5120.

Sestavy:

Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Rychlovský. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.

Pardubice: Kantor - Eklund, Holland, J. Kolář, T. Voráček, J. Mikuš, J. Zdráhal, Ivan - Tybor, R. Kousal, Mandát - Blümel, Harju, Machala - D. Kindl, T. Knotek, Kusý - Matýs, Pochobradský, M. Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

čtk