Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

U všech branek Jablonce byl útočník Doležal, dvě sám vstřelil a na třetí přihrál 

14. 12. 2019 | 0:10

Jablonec zvládl v posledním zápase roku přímý souboj s Mladou Boleslaví, kterou porazil na jejím hřišti 3:2! U všech našich branek byl útočník Doležal, dvě sám vstřelil a na třetí přihrál Jovovićovi.

foJNMB1
Foto: www.fkjablonec.cz

Poslední ligový zápas kalendářního roku nezastihl jablonecký kádr v ideálním rozpoložení. Radův tým se totiž v Mladé Boleslavi musel kromě dlouhodobě zraněných obejít nově i bez Sýkory a Chramosty, které do zápasu nepustily svalové problémy. Trenér Rada tak zvolil sestavu s jedním útočným hrotem, ve středu záložní formace operoval nově Pilík a na pravé straně se objevil odchovanec Pleštil, který v minulém kole vstřelil svou první ligovou branku.

Foto: www.fkjablonec.czPrvní nesmělé střelecké pokusy jabloneckého Pleštila a domácího Buchy vážnější nebezpečí pro brankáře neznamenaly. V 9. minutě však odchovanec Pleštil vysunul středem hřiště do zakončení útočníka Doležala, ten se tělem dobře dostal před bránícího Hubínka, posunul si balon na střed vápna a levačkou k tyči přivedl Jablonec do vedení!

A brzy bylo na naší straně ještě veseleji. Jovović před boleslavským vápnem vypíchl míč před váhajícími obránci přesně do zakončení k volnému Doležalovi, který přesnou střelou ke vzdálenější tyči Šeda přidal druhou jabloneckou branku!

Další svižný brejk našich barev táhl aktivní Jovović, po samostatné akci vybojoval ale jen rohový kop. Domácí se však brzy vrátili do hry snížením, jen o pouhé tři minuty se dostal ke střele za jabloneckým vápnem domácí Bucha, a jeho tečovaný pokus bohužel skončil přesně u levé tyče Hrubého branky - 1:2.

Jablonec se ale dál tlačil do zakončení, přečíslení tentokrát táhl Jovović, ten zkoušel míč procpat na osamoceného Pilíka, ale domácí výborným obranným zákrokem zachránil zkušený Pudil. Na opačné straně hřiště po půlhodině hry vyprášil Hrubého rukavice bombou Ladra, následná rybička Mešanoviče už byla posouzena jako ofsajdová.

Udeřilo tak opět na opačné straně hřiště, ve 37. minutě sklepl další z řady jabloneckých rohů autor dvou branek Doležal hlavou k Jovovićovi, který stačil míč pohotově zblízka poslat do sítě na 1:3! Do závěru první půle už větší šance nepřišly, a tak odcházel do kabin s dvoubrankovým náskokem náš Jablonec.

V úvodu druhého poločasu se na šance čekalo, až deset minut poté přišla další tutovka pro zelenočerné barvy. Rohový kop Kroba v tu chvíli totiž přistál přesně u nohou stopera Jugase, který pálil bez přípravy, ale gólman Šeda na čáře předvedl skvělý reflex a míč vytěsnil konečky prstů na roh!

Další jablonecká šance se zrodila v 63. minutě, Krob vtipně vyslal po levé straně hřiště Jovoviće, jeho křížnou střelu mířící pod břevno skvělý Šeda dokázal vyrazit přesně k nohám Doležala, ale ten odmítl zkompletovat hattrick a domácí branku přestřelil!

Pak po delší době zahrozili také Středočeši, Mešanovic to zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů, ale branku naštěstí minul. Dvacet minut před koncem však domácí snížili na rozdíl jediné branky, to Bucha zacentroval do jabloneckého vápna, kde míč nedokázal odhlavičkovat Jugas a na zadní tyči volný útočník Mešanovic snížil na 2:3.

Foto: www.fkjablonec.cz

Boleslavští ožili a posledních čtvrt hodiny přitlačili náš tým. Penaltu si v našem pokutovém území zkoušel vymodlit Bucha, ale videorozhodčí posvětil rozhodnutí rozhodčího Julínka a pokračovalo se ve hře. Gólman Hrubý si v poslední pětiminutovce poradil s tečovaným zakončením aktivního Buchy. Jablonec přečkav v nastavení i závěrečné obléhání Hrubého branky a v přímém souboji o třetí příčku odskakuje Mladé Boleslavi o tři body!

www.fkjablonec.cz