Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V neděli se na Střelnici od 15.00 hraje šlágr kola s Plzní, čerstvým čtvrtfinalistou Konferenční ligy

16. 03. 2024 | 16:46

Před reprezentační pauzou se jablonecká Střelnice chystá na vskutku zajímavý zápas. V Jablonci se v neděli odpoledne představí aktuálně třetí tým ligové soutěže a čerstvý čtvrtfinalista Konferenční ligy!

šlágrJNplzenOK
Foto z www.fkjablonec.cz

Viktoria Plzeň je ve vynikající formě. Naposledy prohrála soutěžní zápas v polovině listopadu se Slováckem, od té doby však drží patnáctizápasovou šňůru bez porážky a to na všech frontách. Ve FORTUNA:LIZE je s velkým odstupem třetí, dál zůstává ve hře také v obou pohárových soutěžích, jak na tuzemské tak na evropské scéně. „Udržet třetí místo, vyhrát pohár a v Konferenční lize přejít alespoň přes jednoho soupeře,“ to byly plány šéfa Viktorie Adolfa Šádka, ten poslední už si po čtvrtku můžou v Plzni odškrtnout.

Nestárnoucímu trenéru Koubkovi plzeňský boss v zimní pauze přivedl do kádru dva bývalé mládežnické reprezentanty, hlásili se mu perspektivní záložníci Lukáš Červ a Matěj Valenta. Naopak do Slavie klub pustil brankáře Staňka, Bucha zamířil do zámoří, Vlkanova je v polském Ruchu a na hostování do Zlína byl puštěn exjablonecký Holík. Útočník Durosinmi nakonec v Plzni zůstal, jenže po operaci kolene pro něj sezona předčasně skončila.

Plzeň o minulém víkendu ve šlágru kola zničila 4:0 první Spartu a boj o titul znovu nabral na dramatičnosti. Viktoriáni však ve čtvrtek přepsali klubovou historii, v odvetě osmifinále Konferenční ligy se taktéž jako v prvním zápase diváci gólu nedočkali a tak o postupujícím rozhodly až pokutové kopy, v kterých zazářil brankář Jedlička a historický postup do čtvrtfinále soutěže se stal pro Plzeň realitou. „Bylo to vítězství vůle a morálky,“ rozplýval se spokojený Koubek po postupu. Viktoriáni musí rychle zregenerovat a připravit se na nedělní šlágr na severu Čech.

Fotbalový Jablonec před repre pauzou a soubojem s Plzní mobilizuje fanoušky. „Věříme v podporu diváků, protože nás čeká velice těžký zápas. Chceme se o to porvat a podpora fanoušků v našich zádech by nám moc pomohla. Chtěl bych fanoušky pozvat, aby přišli na stadion. Přijede kvalitní mužstvo a dá se čekat zajímavý zápas,“ láká do ochozů Střelnice kouč Jablonce Radoslav Látal. „Plzeň hraje těžké zápasy v evropských pohárech, je ostřílená. Přijede k nám velká kvalita. Myslím si, že Plzeň je jeden z týmů s aktuálně nejlepší formou. Mají za sebou důležité zápasy se Spartou a Servette a fyzicky se s tím dokázali vypořádat velmi dobře. Oni mají takový kádr, že se vůbec nedíváme na to, že by měli něco v nohách,“ dodal Látal.

Našemu týmu se na třetí jarní pokus konečně podařilo naplno bodovat na půdě soupeře, když Látalův soubor přivezl minulý víkend cenné tři body ze hřiště čtvrtého Slovácka. „Atmosféra po úspěšném zápase je jiná. Jinak se trénuje, jinak se připravuje na další zápas. V neděli musíme podat takový výkon a takovou hru, aby nám to stačilo na dobrý výsledek,“ přeje si Látal.

Vzájemné zápasy mezi Jabloncem a Plzní bývají poslední dobou plné gólových přestřelek. V posledních třech zápasech vždy padly minimálně tři branky, poslední dvě měření sil vyhrál náš protivník po přestřelkách 3:2. I celková bilance hovoří ve prospěch týmu ze západu Čech, ten ovládl 26 duelů, 12 dalších klání skončilo smírně a 15 zápasů vyhrál náš Jablonec.

Utkání začíná v neděli 17. března od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou.

www.fkjablonec.cz