Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ve středeční dohrávce nejvyšší fotbalové ligy hostí Jablonec na Střelnici Spartu

13. 04. 2021 | 18:36

Druhý anglický týden pokračuje pro jablonecké fotbalisty dalším domácím utkáním. Na Střelnici dorazí v rámci dohrávky 22. kola FORTUNA:LIGY ve středu pražská Sparta, šlágr o přední příčky můžete sledovat živě na O2 TV Sport.

foJNsparta
Foto z www.fkjablonec.cz

Pražský tým byl na konci února kvůli vyššímu počtu nakažených koronavirem poslán do karantény, a tak je pikantní souboj na pořadu dne až tuto středu. Na Letné se od té doby udála jedna zásadní změna, kvůli neuspokojivému hernímu projevu skončil trenér Kotal, jehož místo zaujal další zkušený lodivod Pavel Vrba. „Rozhodnutí o změně trenéra se rodilo velmi těžce, ale dospěli jsme k názoru, že jsou ohroženy naše cíle do zbytku sezony. Sledovali jsme i negativní prvky v herním projevu. Trenér Vrba je velký fotbalový odborník, jeho hra je založena na jasných principech, které se shodují i s našimi. Je to trenér, který je zvyklý vyhrávat,“ vysvětloval důvody výměny hlavního kouče sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Sparta pod Vrbovým vedením hned začala vyhrávat a až na bezbrankový duel v Budějovicích zvítězila v dalších šesti ligových zápasech. První ligovou porážku letenští utrpěli až o tomto víkendu v ostře sledovaném derby pražských „S“, které ovládla vedoucí Slavia 2:0. Letenští ale nadále drží druhou příčku s dvoubodovým náskokem na čtvrtý Jablonec. Severočeši tak mají jedinečnou šanci svého soka v dohrávaném utkání porazit a v tabulce předskočit.

Jablonec na Spartu narazí po týdnu znovu, minulou středu totiž ve čtvrtfinále MOL Cupu prohrál 1:4 na Letné, teď oba soupeře čeká vzájemný ligový duel. „V poháru oprava možná nebyla, přišla porážka a vypadli jsme. Teď je to jiná soutěž, dlouhodobá. Ctíme kvalitu Sparty. Ale hrajeme doma, budeme chtít zabojovat a zvítězit. Bude to úplně jiný zápas a já věřím, že budeme úplně jinak aktivní, než jsme byli třeba v prvním poločase na Spartě. Nemáme se čeho a koho bát. Musíme být sebevědomější a připravený na tento zápas,“ velí jablonecký trenér Petr Rada.

Jablonec se bude ve středu snažit vylepšit si svou ligovou bilanci s Pražany, ti mají totiž v dosud odehraných 55 zápasech mnohem lepší výsledky. Rudí vyhráli 36 duelů, 9 skončilo remízou a 10 zápasů vyhráli Severočeši. Jablonečtí naposledy porazili svého soka před čtyřmi lety, od té doby uhráli s Pražany jen jediný bod za domácí remízu 2:2. Podzimní ligový duel na Letné skončil těsnou domácích 2:1.

Utkání začíná ve středu 14. dubna od 18 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou.

www.fkjablonec.cz