Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vozíčkáři společně s běžci při závodu pokoří přes 40 metrů vysokou věž

06. 05. 2019 | 14:00

V neděli 12.května se od 14. hodin na Stezce korunami stromů Krkonoše postupně postaví na startovní čáru téměř dvacítka závodních dvojic vozíčkářů s běžci, které změří síly v časovce na vrchol vyhlídkové věže. Smyslem závodu je finanční podpora vozíčkářů, a proto se Stezka korunami stromů zavázala, že za každého příchozího návštěvníka během dne přispěje deset korun neziskovým organizacím se zaměřením na vozíčkáře.

Mezi závodníky se představí například děti z místního odborného učiliště, členové hudební skupiny The Tap Tap nebo Pavel Doležal, reprezentant České republiky ve sledge hokeji. Role běžců se ujmou třeba zástupci Krkonošského národního parku, hokejového týmu HC Trutnov nebo zpěvák David Kraus.

Závod Ford Run Up se na Stezce poblíž Janských Lázní bude konat úplně poprvé. „Je to nový způsob, jakým chceme s veřejností komunikovat o důležitých tématech v pozitivním tónu. Jedna z hlavních myšlenek filozofie naší sítě Stezek v Evropě je totiž právě bezbariérovost,“ vysvětluje Radana Křížová, vedoucí strategického marketingu pro střední a východní Evropu a dodává, „proto nás napadlo uspořádat závod smíšených dvojic. Věříme, že skrze společný zážitek mohou lidé najít lépe cestu k dialogu a připomenout si, že když si vzájemně pomáháme, tak si můžeme všichni užít zábavu a adrenalin.“

Kromě poskytnutí závodní dráhy se tým Stezky rozhodnul také k činům. Proto se jednak závodu zúčastní jeho členové jako běžci, ale navíc přispěje neziskovým organizacím deset korun za každého návštěvníka Stezky po celý den závodu. „Pokud nám bude alespoň trochu přát počasí, tak mluvíme o desítkách tisíc korun ze vstupného směrem na účet neziskových organizací, které se snaží o co nejplnější život vozíčkářů,“ odhaduje Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše.

Příští rok znovu?

Pokud se akce vydaří, organizátoři již nyní uvažují nad zopakováním závodu v příštím roce. „Závod jsme nikdy nepořádali, takže teprve uvidíme, jak velký zájem bude veřejnost o závod mít, nicméně věříme, že bude dávat smysl závodu Ford Run Up uspořádat druhý ročník,“ říká Zdeněk pop, ředitel marketingu, a zve širokou veřejnost k podpoře závodních dvojic, mezi kterými se kromě studentů, hokejistů, nebo ochránců přírody, objeví i členové hudební skupiny The Tap Tap či zpěvák David Kraus.

Stezka korunami stromů z ptačí perspektivy.

 

Načítám...
Napiš komentář