Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vrchol hokejové soutěže se zatím musí obejít bez diváků, sto povolených lidí "spotřebuje" organizace zápasu. Fotbal omezí počet novinářů

10. 03. 2020 | 14:40

AKTUALIZOVÁNO: HC Bílí Tygři Liberec na svém facebooku oznámil, že po nepřesném výkladu maximální účasti 100 lidí na jedné akci, se dnešní zápasy předkola hokejové play-off odehrají bez účasti diváků. Sportovní svazy ve většině případů rozhodly o pokračování soutěží za zavřenými dveřmi. Nejistá situace nastala v případě hokeje. Jeho vedení si vyložilo nařízení tak, že mezi povolenou stovku účastníků se nezapočítávají například hráči, členové realizačních týmů či pořadatelé.

hoknávštevnost
Podobná divácká kulisa se letos asi nezopakuje. Foto: archiv

Prezident svazu Tomáš Král proto oznámil, že soutěže budou pokračovat podle rozpisu s maximální návštěvou do 100 diváků. Kvůli následným diskusím ale zůstává osud hokejových zápasů nejasný. Dnešní extraligová utkání druhého předkola play off mezi Olomoucí a Zlínem a Hradcem Králové a Karlovými Vary se budou hrát podle programu, ale bez diváků. O dalším osudu soutěží se bude jednat ve středu.

"Pokud dostaneme oficiální rozhodnutí, že se do toho počítají všichni, tak hokej v tuto chvíli skončil," řekl Král. Hranice 100 osob je totiž v hokeji hraniční. "Dvacet hráčů na každý klub, trenéři, maséři a další lidé kolem týmu, box časoměřičů, čtyři rozhodčí, statistici, ledaři, zdravotní a pořadatelská služba, televize... K té stovce se určitě budeme v součtu dostávat," uvedl šéf extraligy Josef Řezníček.

Kluby, které si zajistily přímý postup do čtvrtfinále, zrušily či pozastavily předprodej vstupenek. To se týká i libereckých Bílých Tygrů, kteří vyhráli základní část extraligy a patří k favoritům nejvyšší hokejové soutěže.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Na fotbal v Teplicích může sto lidí včetně hráčů a pořadatelů, novináři ne

Středeční dohrávka 23. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Libercem se odehraje s maximální účastí 100 osob. Ligová fotbalová asociace reagovala na to, že stát kvůli šíření nového typu koronaviru zakázal všechny sportovní akce s více než 100 lidmi. O dalším osudu první i druhé ligy se rozhodne ve středu na zasedání Ligového výboru LFA v Praze. Soutěže od třetí ligy níže včetně domácího poháru MOL Cupu, které organizují Fotbalová asociace ČR a krajské nebo okresní svazy, se neodkládají a budou se konat s účastí nejvýš 100 osob.

Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, tedy první a druhou ligu, při rozhodování o středeční dohrávce zatím následovala většinu sportovních svazů včetně Fotbalové asociace ČR. Ta rovněž zatím rozhodla o pokračování nižších soutěží včetně mládežnických bez diváků. Do stanoveného počtu 100 lidí spadají všichni na stadionu včetně hráčů, rozhodčích a členů realizačních týmů. Odpovědnost za dodržení vládou určené kvóty bude mít pořadatelský klub.

Tepličtí na svém webu oznámili, že na zápas s Libercem nebudou vpuštěni ani novináři. "Účastníky utkání budou hráči, realizační týmy, rozhodčí, delegáti a nejužší organizační zajištění zápasu," uvedl klub s tím, že fanoušci dostanou zpět vstupné.

Ve fotbalové lize zbývá vedle duelu v Teplicích odehrát šest kol základní části a následná pětikolová nadstavba.

čtk