Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Bílí Tygři budou doma dotahovat ztrátu

18. 03. 2024 | 20:29

Po dvoudenní přestávce pokračuje extraligové čtvrtfinále. Sparta si v prvních dvou duelech vypracovala náskok 2:0 na zápasy, nyní se série přesouvá pod Ještěd. Třetí utkání začne v úterních 18:00 před kamerami O2 TV Sport. Čtvrtá bitva se odehraje ve středu od 17:00 a odvysílá ji ČT Sport.

hokej sparta
Foto: www.hcbilitygri.cz

Jan Šír o dosavadním průběhu série

Bohužel nám asi chybí trochu víc štěstí v zakončení. Jsem každopádně pyšný na to, kolik střel zblokujeme na oslabení i při hře pět na pět. Věřím, že se to otočí a v Liberci budeme šťastnější zase my.

Vojtěch Budík o před domácími duely

Jsou to zápasy play-off, které se hrají na sto procent a každý chce vyhrát. Myslím, že to opět bude vyrovnaný duel. Věříme, že vrátíme sérii zpět do Prahy.

Dvě prodloužení

Svěřenci Filipa Pešána museli v obou dosavadních střetnutích dotahovat ve třetí třetině a snaha o vyrovnání byla pokaždé úspěšná. První bitva se přes prodloužení protáhla až do nájezdů, v nichž pro sebe první bod v sérii uzmula Sparta. Nastavovat se muselo i ve druhém duelu, kdy o vítězství Pražanů rozhodl v 74. minutě Michal Řepík.

Liberec tak prohrává 0:2 na zápasy a bude na svém ledě muset dotahovat. O vyrovnání série bohužel bude usilovat v oslabené sestavě. Oscar Flynn obdržel trest na čtyři utkání za faul na Michala Moravčíka. Do této sezóny už poté jistě nezasáhne Lukáš Derner, jenž si zlomil nohu při blokování střely.

Koho sledovat

Útočník Jakub Rychlovský navazuje na svou formu ze základní části. Gólově se prosadil v prvním i druhém střetnutí čtvrtfinále a s celkem čtyřmi brankami je na děleném prvním místě tabulky střelců play-off!

Obránce Michal Kempný zatím ve vyřazovacích bojích prokazuje svou všestrannost. Ke dvěma výhrám Pražanů přispěl dvěma asistencemi a společně s Vojtěchem Mozíkem zblokoval nejvíce střel.

Kamarádi a bratři

Série se Spartou nabízí i příběhy blízkých setkání. Kamarádi Michal Birner a Michal Řepík hrají proti sobě v play-off potřetí a oba vedou svá mužstva jako kapitáni. Ve druhém utkání navíc sehráli důležitou roli. Birner svou trefou vyrovnal na 2:2, následné prodloužení rozhodl právě Řepík. Naopak první vzájemný souboj ve vyřazovacích bojích zažívají bratři Najmanovi s Adamem na liberecké straně a Ondřejem na té sparťanské.

Povede se svěřencům Filipa Pešána snížit stav čtvrtfinálové bitvy, neřkuli ho vyrovnat? Třetí klání začne na ledě Home Credit Areny v úterních 18:00. Hned ve středu bude poté od 17:00 následovat čtvrtý duel. Prosíme fanoušky, aby věnovali pozornost dopravním omezením v okolí stadionu. Více informací zde.

KOUPIT VSTUPENKY

Program čtvrtfinále

Pátek 15. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (19:00, ČT Sport)
Sobota 16. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (18:00, O2 TV sport)
Úterý 19. března: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (18:00, O2 TV Sport)
Středa 20. března: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (17:00, ČT Sport)

Sobota 23. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (případný 5. zápas)
Pondělí 25. března: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha (případný 6. zápas)

Středa 27. března: HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec (případný 7. zápas)

www.hcbilitygri.cz