Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Výlet za tři body! Bílí Tygři rozstříleli Vítkovice sedmi góly

21. 01. 2020 | 20:01

Svěřenci trenéra Patrika Augusty zamířili v rámci dohrávky do Vítkovic, kde dokázali, že role lídra tabulky jim rozhodně patří! Zápas byl téměř celou dobu v liberecké režii a utkání zlomila hlavně druhá třetina, kde Tygři proškolili domácí hned pěti brankami. Vítkovice sice ve třetí části snížily, ale Liberečtí zvítězili s vysokým náskokem 3:7. Slovenský útočník Libor Hudáček si navíc vystřelil hattrick!

hoVitVyhra
Foto: hcbilitygri.cz

Po úvodním oťukáváním se do role vedoucího týmu dostali domácí, když v sedmé minutě nahrál od mantinelu Jan Schleiss přímo před branku. Tam se o zakončení postaral dobře postavený Miroslav Indrák, jenž v pokleku volný prostor neminul – 1:0. Na branku však Tygři rychle odpověděli ještě v první polovině třetiny, kdy se do útoku řítil Michal Birner a nabídl kotouč Liboru Hudáčkovi, který vyrovnal střelou mezi betony – 1:1.

V první části mohly však Vítkovice zahrozit znovu a štěstí stálo tentokrát na straně Tygrů. Lotyšský útočník Frenks Razgals totiž trefil tyč klece Dominika Hrachoviny a posléze kovová konstrukce zastavila také Dominika Lakatoše! Ještě před zazvoněním sirény si Liberečtí okusili kousek přesilové hry, kterou proměnili až v druhé periodě! Ladislav Šmíd obdržel nahrávku od Michala Birnera a poslal puk přímo nad rameno Miroslava Svobody – 1:2!

Foto: hcbilitygri.cz

Po necelé minutě gólový koncert Severočechů pokračoval! Pokus Libora Hudáčka se domácímu gólmanovi nepovedlo udržet ve výstroji, čímž otevřel šanci pro nikým nerušeného Lukáše Krenželoka, který bez potíží vsítil třetí gól Liberce – 1:3. V další početní výhodě Michal Birner jako tvůrce šancí vytvořil opět skvělou kombinaci, kdy kotouč přenechal Liboru Hudáčkovi. Slovenský forvard nakonec zakončil nad lapačku brankáře – 1:4!

Vítkovice se rozhodly reagovat změnou gólmana a Miroslava Svobodu vystřídal Daniel Dolejš. Hladovým Tygrům však tříbrankový náskok pořád nestačil. Po menší šarvátce se hra na ledě odehrávala ve čtyřech, což bylo výhodnější pro šelmy. Ladislav Šmíd oplatil přesnou nahrávku Michalu Birnerovi, jenž tvrdou palbou z pravého kruhu překonal i druhého brankáře domácích – 1:5. Ridera se po rychlé gólové facce těžce vzpamatovávala a špatně se držela v útočném pásmu. Ve 31. minutě se předvedl liberecký Adam Musil, jelikož se střelecky prosadil přes dva hráče a navýšil na 1:6! Domácí celek si ještě ve druhé části vybojoval přesilovku pět na tři, ale proti všem střelám se postavil pozorný Dominik Hrachovina.

Ve třetí části se Vítkovice trochu oklepaly, ale razantnější střely na libereckou klec nevyslaly. Po chvíli se šance otevřela opět na straně Tygrů, kdy Michal Birner nahrál žabičkou na Libora Hudáčka přímo před bránou, který nakonec zvolil zakončení mezi betony a bere si tak na své konto hattrick – 1:7! Ve 48. minutě Ostravané snížili v situaci, kdy na bránu zamířil Rostislav Dej. Kotouč Dominik Hrachovina sice svojí výstrojí vyrazil, ale na dorážejícího Alexandra Malleta již nestihl zareagovat – 2:7.

Necelé tři minuty před koncem se domácí znovu prosadili. Od zadního mantinelu dostal nabito Roberts Bukarts, který překonal libereckého strážce střelou mezi betony – 3:7. Skóre však bylo pouze upraveno, jelikož na nic víc nezbyl čas, a Liberečtí odjíždějí domů s vysokou výhrou a třemi body v kapse!

www.hcbilitygri.cz