Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Za minulou sezónou dělám tlustou čáru, oznamuje Michal Bulíř. Tuší nový styl

09. 05. 2023 | 8:00

S kapitánským céčkem měl být velkým tahounem Tygrů. Místo toho však přišly zdravotní problémy, a tak si v uplynulém ročníku fanoušci Michala Bulíře moc neužili. „Pro moji psychiku to bylo těžké,“ svěřil zkušený centr, který vyhlíží lepší zítřky.

buliř
archivní foto

Hned na startu letní přípravy jste se dostali na led. Vítáš to?
Je to vítaná změna. Určitě je to lepší než být dva měsíce jenom na suchu a zvedat činky v posilovně. Tohle je hokejové a může nám to dát zase něco trochu jiného.

Jak ses na start přípravy těšil?
Těšil jsem se hodně, protože pro mě se ta minulá sezóna nevyvíjela úplně podle představ. Tím, že mi do toho zasáhla ta zranění, jsem neodehrál ani polovinu základní části. To bylo pro moji psychiku těžké. Musím za tím udělat tlustou čáru a dobře se připravit na další ročník.

Co čekáš od staronového kouče Filipa Pešána?
Zase to bude něco jiného – nový trenér, nový styl. Jeden kouč věří něčemu, druhý něčemu jinému. Určitě přijdou nějaké změny, ale těším se na to.

V čem je Filip Pešán jiný než před lety?
Myslím, že každý, ať už hráč nebo trenér, sbírá zkušenosti. Filip byl u reprezentace a ve Švýcarsku, takže nasbíral spoustu nových zkušeností, které nám bude chtít předat. Určitě bude jiný než třeba deset let zpátky. Každý se mění a nějakým způsobem vyrůstá. Já se na něj těším.

Co říkáš na proměnu kádru, která se už stihla udát?
Filip má takovou úlohu, že si tým skládá, což tady v Liberci funguje už pár let. Věřím, že ví, co dělá. Hráči, kteří přijdou, určitě budou kvalitní. Filip určitě ví, jakou roli jim přidělí, aby doplnili týmovou skládačku.

Z posil se asi nejvíc znáš s Vojtěchem Budíkem. Co bys řekl na jeho adresu?
Hráli jsme spolu v Plzni. Je to výborný bek, ale měl hodně zdravotních problémů. Pokud bude zdravý, může patřit k top obráncům extraligy. Je to rychlý bruslivý hráč a dobře čte hru. Jen bychom ho ještě potřebovali trochu rozmluvit v kabině.

Tým bude ještě o něco mladší než loni. Bude role váš zkušených o to důležitější?
Vždycky to je o tom, aby to ti zkušení vzali na sebe a trošku to táhli v kabině i na ledě. Doufám, že se toho ujmeme a že budeme zdraví.

www.hcbilitygri.cz