Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Základní část esportové EHL startuje. Tygři se představí ve streamovaném kole

19. 12. 2022 | 6:10

Už za pár hodin se liberečtí tygří gameři vůbec poprvé představí v novém ročníku esportové ENYAQ Hockey League. Na úvod změří síly s Kometou Brno, jak si proti silnému soupeři povedou?

esportStart
Foto z www.hcbilitygri.cz

Kvarteto Jakub "Jelenn" Jelínek, Jiří "Asgardiiik" Žemba, David "Mikin" Mikoška a Jan "beliqar" Belej má před sebou premiéru v novém ročníku esportové EHL. Po loňském smolném konci v předkole play-off, v němž vypadli mimo jiné proto, že třetí z hráčů MartinCZ do zápasu nenastoupil, budou nyní chtít výsledek z předchozí sezony vylepšit. A první krok k tomu mohou udělat už v pondělí proti Kometě Brno.

Ta nikdy nebývá snadným soupeřem. Hned v premiérovém ročníku soutěže si došla pro bronzové medaile, naopak v další sezoně ani neprošla do play-off. V minulé sezoně pro změnu postoupili z předkola do čtvrtfinále, v něm však gameři Komety nestačili na rivaly z pražské Sparty. Skončili tak mezi TOP 8 týmy soutěže.

Stálicí týmu zůstává Roman "Blade" Pilný, který povede tým jako kapitán. Po jeho boku budou nastupovat Anonymous, Chuliganis a Šviki. Bude zajímavé sledovat, jak se Kometa s obměněnou soupiskou popasuje a jak si brněnští gameři v tomto ročníku ENYAQ Hockey League povedou.

Připomínáme, že letos dochází ke změně formátu soutěže. V každém hracím kole nastoupí pouze dva gameři z každého týmu, kteří nastoupí každý proti každému a následně se střetnou ve čtyřhře. Celkem tedy dojde na pět soubojů, z nichž vzejde konečný výsledek. Tým, který v utkání zvítězí, si připisuje tři body do tabulky, naopak poražený zůstává bez bodu.

S každým dalším účastníkem EHL se v základní části týmy utkají jednou, po třinácti kolech pak bude jasno o pořadí v základní části a bude následovat play-off, které kopíruje to extraligové.

Jak vstoupí Tygři do nového ročníku ENYAQ Hockey League? Utkání proti Kometě Brno budete moci sledovat od 17 hodin na twitchovém kanále EHL.

www.hcbilitygri.cz