Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Základní část začíná finišovat. Bílí Tygři míří na led nevyzpytatelného Zlína

14. 02. 2020 | 5:35

Reprezentační přestávka skončila a základní část začíná najíždět do cílové rovinky. Návrat na extraligová kolbiště Tygři zvládli a po dramatickém zápasu s Litvínovem brali dva body. Jak si povedou proti ševcům?

hokej zlín 11 PP 4655
Foto: www.hcbilitygri.cz

Hazardování s náskokem

Více jak týdenní reprezentační přestávka, před kterou Liberečtí prohráli dvě utkání v řadě, šelmám prospěla. Prvním soupeřem po pauze pro ně byl Litvínov, který bojuje o holé bytí mezi českou elitou.

Zápas začali mnohem lépe svěřenci trenéra Patrika Augusty, kteří si poměrně rychle vypracovali dvoubrankové vedení. To si poté vzali po snížení Vervy zpět, jenže tým z Podkrušnohoří se nevzdal a otočil skóre. Tygři nicméně ještě stačili v závěrečných minutách vyrovnat a v prodloužení nakonec vybojovali výhru. Již druhý hattrick v sezóně navíc zaznamenal Michal Birner, jenž si připsal vítěznou trefu.

Michal Bulíř o zápase s Litvínovem:

„Párkrát jsme na ledě zaspali a soupeř pak jezdil do přečíslení. Ještěže jsme v závěru vyrovnali a poté to urvali v prodloužení. Chtěli jsme sice tři body, ale i ty dva jsou hodně cenné. Musíme si lépe pohlídat tu třetí třetinu, neztratit vedení a příště vyhrát za všechny body.“

Ztráta jednoho bodu vedla ke snížení náskoku na druhou Plzeň, která v západočeském derby s Karlovými Vary vyhrála v základní hrací době a zmenšila ztrátu na Liberec na sedm bodů.

Boj o šestku?

Začátek sezóny byl pro Zlín katastrofální. Prohrál prvních šest zápasů, nacházel se na poslední příčce a byl zralý na ručník. Tým z města Tomáše Bati se ale zlepšil. A to ne moc vídaným způsobem.

Ševci začali postupně sbírat body a stoupat tabulkou. Nejdříve se odlepili od posledního místa, následně se dostali mezi nejlepších deset mužstev, které si na jaře zahrají play-off. A Berani míří možná ještě výš. Aktuálně jsou sice až devátí, na šestou Kometu Brno ale ztrácí pouhých šest bodů, což rozhodně není nemožné stáhnout. Nutno podotknout, že o přímý postup do vyřazovacích bojů usiluje více týmů, Zlín nicméně není bez šance.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Na ostří nože

Motivace obou celků je tedy jasná. Tygři chtějí nadále držet bezpečný náskok na čele tabulky, Zlín se zase chce poprat o elitní šestku. Dá se tak očekávat velmi tuhá bitva, kterou může rozhodnout jediná trefa. Liberečtí sice letos s Berany neprohráli, dvě ze tří výher byly nicméně pouze o jednu branku.

Získají šelmy druhou výhru v řadě? Na to obdržíme odpověď již v pátek, kdy na Stadionu Luďka Čajky padne v 18:00 úvodní buly!

Michal Birner před utkáním ve Zlíně:

„Sice jsme porazili Zlín, s předvedenou hrou ale nemůžeme být spokojení. Musíme se na to podívat a do Zlína jet úplně jinak. Oni teď hrají výborně, my tam chceme získat nějaké body, k tomu ale budeme muset podat úplně jiný výkon.“

Bílí Tygři Liberec versus PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 71
Bilance: 38 – 4 – 3 – 3 – 23
Skóre: 216:186

www.hcbilitygri.cz