Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zkušený defenzivní fotbalista Jaroslav Zelený přestupuje z Jablonce do Sparty

05. 06. 2022 | 5:41

Očekávaná zpráva se naplnila a již dříve avizovaný přestup Jaroslava Zeleného se uskutečnil. Zkušený defenzivní fotbalista přestupuje do Sparty Praha.

fotbal jaroslav-zeleny-prestup-acs
Foto: www.fkjablonec.cz

Jaroslav Zelený se během svého druhého angažmá v Jablonci stal opět výraznou postavou základní sestavy a probojoval se také do národního týmu České republiky, kde navázala na svá působení z mládežnických kategorií. Po účasti v základní skupině Evropské konferenční ligy UEFA a 33 ligových zápasech v sezóně 2021/2022 si Jaroslav Zelený vysloužil přestup do Sparty Praha.

Jaroslav Zelený si ve svém druhém působení v Jablonci připsal celkem 65 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 4 góly. V poháru MOL Cup odehrál za Jablonec 6 zápasů a na evropské klubové scéně startoval celkem v 11 zápasech, ve kterých jednou skóroval. Po 82 soutěžních zápasech se další kapitola uzavírá.

„Chtěl bych moc poděkovat všem klukům a lidem z klubu za ty dvě sezony, co jsem tu strávil. Jako všechny i mě moc mrzí, že jsme nedokázali v lize navázat na předchozí úspěšnou sezonu a hráli do poslední chvíle o udržení. Na druhou stranu se nám povedl postup do Konferenční ligy, kde si myslím, že jsme sehráli důstojnou roli a při troše štěstí jsme mohli pokračovat do jarní části. Nicméně pevně věřím, že v nadcházející sezóně se Jablonec vrátí zpět do vrchu tabulky, kde se posledních několik sezón pohyboval. Přeji klukům a celému klubu hodně štěstí a především všem hlavně zdraví,“ říká na rozloučenou jablonecká #12 Jaroslav Zelený.

Jaroslav Zelený se narodil 20. srpna 1992 v Hradci Králové. Je odchovancem hradeckého fotbalu a ve svém mateřském klubu patřil k velkým talentům již v dorosteneckém věku. V sezoně 2010/2011 jej vzal do přípravy s hradeckým A týmem tehdejší trenér Votroků Václav Kotal. Od té doby se stal levý obránce či záložník Jaroslav Zelený stálým členem prvního mužstva.

V sezoně 2013/2014 přispěl svými výkony k postupu Hradce Králové zpět do první ligy. V létě 2014 odešel na hostování do Karviné, kam následně v zimě roku 2015 přestoupil. Někdejší mládežnický reprezentant v kategoriích U17 a U18 následně posílil Jablonec. Před příchodem do Slavie se Zelený výrazně ukázal fanouškům českého fotbalu v dresu Jablonce. Během šestadvaceti utkání v sezóně 2017/2018 vstřelil jednu branku a přidal jednu asistenci. Zejména však prokázal výborné defenzivní vlastnosti a patřil mezi všemi ligovými obránci k absolutní špičce v obranných statistikách.

Během působení ve Slavii naskočil do několika zápasů v soutěžích UEFA, ale v lize zaznamenal jen dvacet startů v sešívaném dresu. Následovalo hostování v Mladé Boleslavi a pak přestup opět do Jablonce. Po dvou sezónách na severu Čech, kde Jaroslav Zelený zanechal výraznou stopu, odchází do Sparty.

Děkujeme za krásné chvíle v Jablonci, Zelí! Hodně štěstí!

www.fkjablonec.cz