Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zpátky do ligy, na jabloneckou Střelnici přijede Mladá Boleslav. Zápas má výkop v 15 hodin

28. 11. 2021 | 6:51

V rychlém sledu přichází další neméně důležitý zápas. Tentokrát v lize hostíme na Střelnici v rámci 16. kola FORTUNA:LIGY Jarolímovu Mladou Boleslav.

Liga se víkendovým kolem přesouvá do své druhé poloviny základní části. Celek z města automobilů loni honil ligovou záchranu a nakonec skončil na jedenácté pozici. Takovým starostem se chtěli Středočeši letos obloukem vyhnout, a tak v létě sáhli k velké obrodě svého kádru. Řada hráčů skončila a vedení přivábilo zvučné posily v podobě dvou exreprezentantů - stopera Marka Suchého a útočníka Milana Škody. Tým posílil i Jurásek, Fila, Mužík, Karafiát či Smrž. Po skončení přestupního období se s Mladou Boleslaví po třech letech rozloučil i zkušený sportovní ředitel Jinoch. Cíl Jarolímovi party byl dopředu daný, pohybovat se v horní polovině ligové tabulky. Vytyčenou metu se po polovině základní části ligové soutěže daří plnit, tým je po patnácti odehraných kolech na sedmé příčce se ziskem dvaceti bodů.

Ale mohl na tom být i lépe. Jenže Středočeši nedokážou zvítězit alespoň ve třech zápasech v řadě a natáhnout nějakou zajímavou sérii. Body jim naskakují především v domácích zápasech, které častokrát končí divokými přestřelkami. Za to na hřišti soupeřů získal tým jen čtyři body, ač tam příliš obrana neinkasuje. Mladoboleslavští se letos mohou opřít o dva střelce, šestigólového Milana Škodu, který jubilejním stým gólem v české nejvyšší soutěži zajistil týmu v posledním kole těsnou výhru nad Zlínem. S pěti branky mu sekunduje ještě Brazilec Everton, který navíc ovládá další ofenzivní statistiky, asistence, přihrávky do šancí i driblinky.

Náš tým zažívá jeden z nejhorších ligových podzimů na ligové scéně, kromě sedmi remízových výsledků dosáhl v patnácti ligových kolech jen na dvě vítězství. To poslední se datuje už do poloviny září! Radův tým ve čtvrtek remizoval v Konferenční lize s favorizovaným Alkmaarem a teď se znovu musí přeorientovat na ligu.

První vzájemný zápas z letošní sezony už mají Mladá Boleslav s Jabloncem za sebou, na konci července náš tým podlehl ve městě automobilů 0:3, když vítězství domácích barev řídil dvěma góly Škoda a jedním přispěl Fila. V neděli čeká oba týmy na Střelnici 36. vzájemný ligový souboj, bilanci ale mají lepší Mladoboleslavští, ti zvítězili 14x, 12x se zrodila remíza a 9x bral výhru náš Jablonec.

Od pátku 26. listopadu platí nová opatření MZČR, na fotbal se tak dostane maximálně 1000 fanoušků a je zakázaný prodej alkoholických nápojů, více informací se dozvíte v samostatném článku.

Utkání začíná v neděli 28. listopadu od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou.

www.fkjablonec.cz