Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zpátky na domácím ledu. Tygři v 16 hodin vyzvou brněnskou Kometu

25. 09. 2022 | 7:03

Bílí Tygři zažívají povedený vstup do sezóny, když v prvních třech kolech vytěžili tři výhry v prodloužení, respektive v nájezdech. Ve čtvrtém zápasu nového ročníku je čeká repríza loňského předkola play-off. Pod Ještěd totiž míří Kometa, s kterou se Liberečtí utkají od nedělních 16:00!

kometa2
Foto z www.hcbilitygri.cz

Sezóna se rozjíždí

Bílí Tygři brázdí extraligové vody už dvacet let a za tu dobu se jim ani jednou nestalo, aby začali sezónu byť jen dvěma remízami. Letos se tak stalo už třikrát, základní hrací doba totiž nerozhodla utkání s Hradcem, Kladnem ani Litvínovem. Severočeši nicméně všechny napínavé koncovky utkání zvládli, Mountfield porazili v prodloužení a zbylé dva soupeře v nájezdech. Svěřenci Patrika Augusty jsou tak zatím bez porážky, přestože v úvodních kolech vedli pouze šest minut a jednu vteřinu.

To Kometa půjde do vzájemného souboje v odlišné náladě. Na startu ročníku sice doma šesti góly rozstřílela Karlovy Vary, jenže po snovém prvním duelu inkasovala stejný počet branek v Českých Budějovicích. Po první porážce navíc přišla i druhá, když Brno nestačilo na Kladno. Proti Tygrům se tak bude chtít vrátit na vítěznou vlnu, zatímco Liberečtí se budou snažit na ní udržet.

Koho sledovat

Útočník Oscar Flynn posílil Tygry během léta a v posledním utkání se poprvé prosadil v jejich dresu, když vstřelil vyrovnávací gól na ledě Litvínova. Následně si připsal i vítěznou trefu v nájezdech.

Na straně Komety se poté vyplatí zaměřit na Eduarda Šalého. Teprve sedmnáctiletý forvard bodoval ve všech třech zápasech a před jarním draftem NHL má velmi slibné vyhlídky.

První setkání

Už tak atraktivní utkání proti Brnu bude mít ještě trochu zvláštní náboj, neboť se bude jednat o první střet obou mužstev od posledního play-off. Vyhrocená a napínavá série předkola tehdy dospěla až do rozhodujícího pátého zápasu, který na domácím ledě opanovali Tygři. Nutno však podotknout, že kádr Komety prošel přes léto výraznou obměnou, takže jarní souboj si pamatují především liberečtí hráči.

Ti navíc do zápasu půjdou se speciální motivací, a to poprvé v sezóně vyhrát za tři body. Podaří se jim to, nebo se budou z vítězství radovat Jihomoravané? Druhé domácí utkání začne v neděli na ledě Home Credit Areny od 16:00!

www.hcbilitygri.cz