Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dinopark ve Szklarské Porębě: Dobrodružství z dávno zmizelého světa číhá hned za polskou hranicí

08. 01. 2023 | 5:43

Jste připraveni setkat se s plazy starými několik set milionů let? Pokud ano, račte do Dinoparku, kde najdete modely několika desítek dinosaurů v životní velikosti, které byly rozmístěny mezi skalami a pahorky na území obrovského lesa. Dinopark se nachází v ochranné zóně Krkonošského krajinného parku ve Szklarské Porębě, téměř za polskými hranicemi. Horské klima a blízkost přírody se zde snoubí se vzdělávacím parkem. Dinopark se prezentuje pod sloganem "Dobrodružství z tohoto světa - pro celou rodinu".

dinoPolsko1
Foto z www.szklarskaporeba.pl a http://dinopark.com.pl/

Každý z těchto prehistorických plazů vypadá jako živý – někteří si klidně trhají listí z nejvyšších větví v lese, jiní se chystají skočit za kořistí. Jiní vypadají tak, že osoby se slabými nervy se jim raději vyhnou pohledem. Třeba takový krutý masožravý dravec albertosaurus - „ještěr z Alberty” nalezený v jedné z kanadských provincií. Nebo centrosaurus – býložravý rohatý dinosaurus s lebkou delší než 1 metr.

Jeho „límec“ měl dva kůží pokryté zmenšující otvory. A mnoho jiných jedinců, jejichž názvy jsou známy pouze nejzarytějším fanouškům pradávné historie naší Země.

Pro ty, kteří mají po setkání s prehistorickými ještěry ještě málo emocí, jsme připravili 6D kino. Jedná se o jednu z nejmodernějších atrakcí spojující prvky 3D kina s doplňkovými efekty, např. hýbajícími se a vibrujícími sedačkami, tryskající vodou, foukajícím větrem nebo sněžením.

Divák má dojem, že je součástí filmu. Je to skvělá zábava a zároveň poučení pro všechny. 6D kino vám poskytne neuvěřitelné zážitky a probudí všechny vaše smysly.

Pro nejmenší objevitele je mj. připraveno obří pískoviště s kostrou dinosaura. Dinopark je dobrodružným místem pro děti, rodiče i prarodiče. Dinopark je ideální kombinací vzdělávání, rekreace a odpočinku.

Text: Anita Kaczmarska, foto z www.dinopark.com.pl

6D kino evidentně stojí za to...

Pro ty, kterým nestačí komunikace s plazy před miliony let a poznávání současných obyvatel našich lesů, je připraveno 6D kino. Jedná se o jednu z nejmodernějších atrakcí.

Více informací na:www.dinopark.com.pl (stránky jsou i v češtině, ale výběr jazykové mutace se objeví jen u počítačové verze. V mobilní verzi je nevidím.)