Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na polské straně Jizerek se tyčí Stezka korunami stromů. Labyrint v oblacích je dominantou Świeradówa Zdróje

21. 03. 2023 | 8:54

Věděli jste, že existuje přímé spojení mezi Žitavou a polským městem Świeradów Zdrój? Tato linka jezdí pouze o víkendech, a to třikrát denně! Linka 691 spojuje Hrádek nad Nisou, Zittau a Bogatyniu přes Frýdlant s turistickou destinací Świeradów-Zdrój na polské straně Jizerských hor.

zdrojPL1
Foto je výřez z fotografie složitého labyrintu nalézajícího se na polské straně Jizerek. Foto: FB Prirodni Park Zitavske Hory

Tvoří jedinečné dopravní spojení atraktivních turistických cílů v německé Žitavě, českém Frýdlantském výběžku a polské Bogatynii nebo Świeradówu. Cena jízdného z Žitavy stojí 3 Eura. Pokud pojedete z Frýdlantu zaplatíte 45 Kč. Jízdenky zakoupíte přímo u řidiče.

Foto z FB Prirodni Park Zitavske Hory

Na lince jsou uznávány a prodávány jízdenky EURO-NISA-Ticket+.

A co můžete v Swieradowe zdroji navštívit? Například úžasnou stezku korunami stromů, která tu vznikla r. 2021, a která má nyní otevřeno denně od 9.00 do 17.00 hodin.

Zdroj: FB Prirodni Park Zitavske Hory

Foto z FB Prirodni Park Zitavske Hory