Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká nemocnice zrušila až do Nového roku zubní pohotovost, důvodem je nedostatek lékařů

21. 12. 2019 | 10:11

V Krajské nemocnici Liberec nebude ode dneška až do Nového roku fungovat zubní pohotovost, kde ošetřují pacienty o svátcích a víkendech. Jako důvod nemocnice uvádí nedostatek zubních lékařů. Největší zdravotnické zařízení v kraji o tom informovalo na svém webu. "První zubní pohotovost v novém roce bude v provozu od 4. ledna 2020," uvedla nemocnice.

zubyreklamní 201
Ilustrační foto

V Libereckém kraji funguje o víkendech a svátcích už jen večerní zubní pohotovost, kterou mezi 18:00 a 22:00 provozuje v paláci Dunaj v centru Liberce společnost Liberecká dentální.

Se zajištěním zubní pohotovosti jsou v Libereckém kraji dlouhodobě problémy. Zájem mezi stomatology je o tuto službu malý, i když kraj ji ročně dotuje částkou zhruba 2,2 milionu korun. Jedním z důvodů je, že mezi pacienty převládají ti, kteří zanedbávají péči o svůj chrup.

čtk