Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Areny v Liberci i Třinci postavil hlavní sponzor Bílých Tygrů

03. 05. 2019 | 9:47

Hokejové týmy z Liberce a Třince, které na sebe narazí v letošním finále play-off hokejové extraligy, mají kromě nesporného sportovního umu společné i to, že jsou na domácím ledě v arénách, jež postavila liberecká stavební společnost Syner. V obou se teď střídavě odehrají bitvy o hokejový trůn, aby nakonec zvítězil ten lepší. Boj o krále extraligy se každopádně odehraje v důstojném prostředí, v tom nejlepším, co tuzemské regionální stadiony nabízejí.

Syner za libereckou Home Credit arenu i za třineckou Werk arenu získal ocenění v soutěži Stavba roku. Za multifunkční stánek sportu a umění v Liberci se tak stalo hned roku 2006, rok po oficiálním otevření. V Třinci se slavilo o devět let později, kdy v národní soutěži získal liberecký stavební gigant Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví v České republice.

 Třinec si už finále ve své nové areně užil loni, když se o titul rval s brněnskou Kometou. Tu nyní v semifinálové sérii ze hry o hattrick vyřadil neuvěřitelným výkonem právě Liberec, aby nastoupil na její místo a postavil se Třinci. Jak to dopadne, uvidíme v následujících dnech. Finále startuje na ledě Home Credit areny zítra v 17 hodin a další zápas následuje o den později, na velikonoční Velký pátek.

 Ať už je výsledek jakýkoliv, pak se bude dvakrát hrát na severní Moravě, kde Bílí Tygři okusí led a finálovou atmosféru Werk areny, kterou postavil jejich hlavní sponzor Syner. Ten se jako stavební firma už stihnul vyprofilovat i jako úspěšný a oceňovaný realizátor velkých sportovních komplexů. Kromě liberecké, třinecké a karlovarské areny postavil i Zimák v Teplicích a podílí se na dostavbě pražské O2 areny, největší multifunkční haly v zemi.

 Vývoj finálové série ukáže, kde a kolikrát se bude hrát po úvodních čtyřech zápasech. Nerozhodne-li už čtvrtý zápas, což je při vyrovnaných sportovních výkonech obou soupeřů jen málo pravděpodobné, bude se hrát střídavě na severu Čech a na severu Moravy. Pokaždé však v areně, která dává hokejistům špičkové zázemí a není tudíž divu, že se tam daří tomu nejlepšímu, co český hokej aktuálně nabízí.

uba