Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Centrum Amelie pořádá sbírku vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných

08. 10. 2019 | 18:31

Sběr vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných a jejich rodin probíhá od 10. října do 10. prosince. Darované předměty budou následně prodány v rámci vánočních trhů před libereckou radnicí. Nakupující si tak mohou nejen zútulnit domov, ale v čase předvánočním podpořit i nemocné s rakovinou. Výtěžek prodeje půjde na poskytování bezplatných služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké.

vánoce new-years-eve
Ilustrační foto

Rakovina a její léčba s sebou přináší výrazný pokles příjmů rodiny. Její členové tak musí řešit nejen samotnou nemoc, ale i náročnou finanční situaci, díky níž si některé služby nemohou dovolit. Amelie se snaží svojí činností jim tyto služby zpřístupnit.

“Lidé nás mohou kontaktovat v podstatě se vším, co souvisí s onkologickou nemocí a nespadá přímo do oblasti její léčby. Například je možné využít pomoci sociální pracovnice při řešení problémů se snížením příjmu, podpory psycholožky při vyrovnávání se s nemocí svou či blízkých, nebo se třeba účastnit různých sportovních, tvořivých či vzdělávacích aktivit Amelie. Naším cílem je, abychom nemocným a jejich rodinám pomohli našimi službami v jejich náročné situaci a ulehčili jim opětovný návrat do „původního života“, uvádí Mgr. Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie v Liberci.

Podpora onkologicky nemocných v sociální a psychologické oblasti je nedílnou součástí péče o nemocné a má pozitivní vliv na zvýšení úspěšnosti léčby.

Sbírkou se snažíme oslovit veřejnost k sounáležitosti s nemocnými a jejich rodinami a zároveň je informovat, že se v případě onkologické nemoci mají kam obrátit o pomoc. Veškeré služby poskytujeme nemocným a jejich blízkým zdarma, což by nebylo možné bez podpory veřejnosti a projektů jako je “Vánoční sbírka na podporu onkologicky nemocných“. Za každý darovaný kus moc děkujeme.“ dodává Kuntošová.

Sběrná místa pro ozdoby a dekorace:

Centrum Amelie Liberec – KN Liberec, Husova 357/10 (budova U, 1. patro), Liberec
Krajská vědecká knihovna v Liberci – Rumjancevova 1362/1,
Liberec Občanské sdružení D.R.A.K. – Oblačná 450/1, Liberec
Drogerie Jasmín – Masarykovo náměstí 280, Mnichovo Hradiště

Centrum Amelie je otevřeno dvakrát v týdnu, v úterý a čtvrtek od 9:00 do 12:00 v prostorách Krajské nemocnice Liberec (budova U, vchod z Jablonecké ul.) Onkologicky nemocní i jejich blízcí se mohou na pracovníky Centra obracet osobně, telefonicky 608 458 277 či e-mailem liberec@amelie-zs.cz. Více informací o organizaci a jejích aktivitách lze nalézt na www.amelie-zs.cz.

TZ