Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cyklostezku kolem Nisy uzavřely práce na výstavbě horkovodů v dolním centru

12. 08. 2019 | 5:50

Jedinou plnohodnotnou libereckou cyklostezku v úseku mezi Barvířskou a Okružní ulicí, opodál skateparku, přeťala výstavba horkovodů pro projekt GreenNet. Že je cyklostezla zavřená oznamují cedule ve směru od centra a dopravní značka ve směru od Wintrovky. Kudy ale má Liberce neznalý cyklista jet, to už se nedozví.

cyklocentrumStezkaTOP
situace na cyklostezce v neděli 10.8.

V neděli šlo ale staveništěm, kde nikdo nepracoval, projet. Lidé si se zábranami hravě poradili a vytvořili na staveniště průchody z obou stran. Špacírovali tudy chodci a jezdili kolaři. Ve všední den ale bude úsek opravdu neprůjezdný, takže trasu do/z centra je třeba naplánovat jinudy.

Pozor ale: Výstavba horkovodů komplikuje dopravu v celém dolním centru Liberce. Z ulice U Nisy se stavbaři přesunuli na frekventovanou křižovatku Na Rybníčku. Zcela zavřeno tak je křížení ulic Na Rybníčku, Matoušova a 1. máje. Objízdná trasa vede ulicemi Františkovská a Vaňurova. Rezidentům v dotčených ulicích je omezený příjezd umožněn.

Pokud půjde vše podle plánu, mělo by být do 23. srpna hotovo. Zda to platí i pro uzavřenou cyklostezku, oficiální místa nezveřejnila, stejně jako fakt, že je neprůjezdná. Na to každý cyklista přijde sám až ve chvíli, když dojede k zábranám.

aro