Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do sbírky pro nemocné rakovinou darovali lidé na 2000 vánočních ozdob. Lze si je koupit a pomoci Centru Amelie

09. 12. 2023 | 12:24

řes 2000 vánočních ozdob a dekorací věnovali lidé do pátého ročníku charitativní sbírky libereckého Centra Amelie. Výtěžek z jejich prodeje pomůže nemocným s rakovinou a jejich rodinám.

vánoceMotivNew
ilustrační foto

Vánoční ozdoby a dekorace mohou lidé koupit od neděle u stánku Amelie v prvním patře OC Forum Liberec denně od 09:00 do 20:00 až do soboty 16. prosince, řekla ČTK koordinátorka akce Renata Kotúčková.

Vánoční ozdoby a dekorace věnovaly do sbírky desítky lidí a organizací. "Třeba třetí třída základní školy z Frýdlantu vyhlásila sbírku ozdob s tím, že chtějí podpořit nemocné. A tak do Amelie přišly krásné ozdoby i s přáním a děti zároveň ví, že je dobré myslet na lidi kolem, a že je možné jim pomoci i maličkostí. V tom vidím velký smysl. Letošní sbírka již zakládá na tradici, a proto je pro nás velmi důležité, že se stále zapojují jednotlivci i firmy a podporují náš záměr," doplila Kotúčková.

Darované ozdoby a další vánoční dekorace teď Amelie nabídne u svého stánku. Kupující tak mohou podle Kotúčkové pořídit za příznivé ceny novou vánoční výzdobu i drobné dárky a zároveň podpořit služby Amelie v Liberci. Získané peníze pomáhají udržet pro klienty bezplatné služby, které by si jinak často nemohli dovolit, loni se tak podařilo na služby nemocným a jejich rodinám získat v předvánočním období více než 80.000 korun.

Centrum Amelie v Liberci funguje od roku 2015 v prostorách Krajské nemocnice Liberec. Je jedinou profesionální organizací, která v regionu poskytuje psychosociální služby komplexně a odborně všem dospělým, onkologicky nemocným a jejich blízkým a to bez rozdílu diagnózy nebo stadia onemocnění. Nabízí podporu psychologa nebo pomoc sociálního pracovníka při vyřízení dávek a služeb. Výtěžek sbírky pomáhá financovat také nejrůznější aktivizační činnosti pro nemocné, jako je plavání, zdravotní cvičení nebo tvoření, které jim usnadňují návrat do života.

čtk