Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dobročinná sbírka vánočních ozdob a dekorací podpoří onkologicky nemocné a jejich blízké 

30. 09. 2020 | 11:09

Od 1. října do 30. listopadu se uskuteční sbírka vánočních ozdob a dekorací na podporu onkologicky nemocných a jejich blízkých. „Sbírkou se snažíme oslovit veřejnost k sounáležitosti s nemocnými a jejich rodinami a zároveň je informovat, že se v případě onkologické nemoci mají kam obrátit o pomoc. 

vanoceDitě
ilustrační foto

Veškeré služby poskytujeme nemocným a jejich blízkým zdarma, což by nebylo možné bez podpory veřejnosti a projektů jako je tato vánoční sbírka. Za každý darovaný kus moc děkujeme.“  uvádí Petra Kuntošová, koordinátorka Centra Amelie v Liberci.

Akce vyvrcholí 7.-9. prosince v obchodním centru FORUM, kde se uskuteční prodej získaných předmětů. U stánku Amelie lze darované předměty zakoupit za ceny nižší než je obvyklé. Kupující si tak mohou nejen za rozumnou cenu zútulnit domov, ale v čase předvánočním podpořit i nemocné s rakovinou. Výtěžek prodeje půjde na poskytování bezplatných psychosociálních služeb pro onkologicky nemocné a jejich blízké.

Podpora onkologicky nemocných v sociální a psychické oblasti je nedílnou součástí péče o nemocné a má pozitivní vliv jak na zvýšení úspěšnosti léčby, tak i na návrat do běžného života po ní.[MC1]  „Aktivity v Amelii mi pomáhají jak fyzicky, tak duševně. Ale hlavně vím, že v tom nejsem sama. Naplňuje mě i setkávání s dalšími lidmi se stejným onemocněním a tudíž i získávání nových přátel,” říká paní Helena, jedna z klientek Amelie v Liberci.                                                                                                                    

„Získané peníze z prodeje nám pomohou s udržením služeb pro klienty. Například sociální poradenství či psychologická podpora jsou pro nemocné s rakovinou či jejich blízké důležitou součástí péče, kterou, vzhledem k přetíženosti zdravotnického personálu, není bohužel reálné získat v samotných zdravotnických zařízeních. Finance nám pomohou zajistit i různé aktivizační činnosti jako je například plavání či zdravotní cvičení“, dodává Kuntošová.

Ilustrační foto

Sběrná místa pro ozdoby a dekorace:

Centrum Amelie Liberec – KN Liberec, Husova 357/10(budova U, 1. patro)

Liberec - Krajská vědecká knihovna v Liberci – Rumjancevova 1362/1, Liberec                                     Drogerie Jasmín – Masarykovo náměstí 280, Mnichovo Hradiště

Centrum Amelie je otevřeno dvakrát v týdnu, v úterý a čtvrtek od 9:00 do 12:00 v prostorách Krajské nemocnice Liberec (budova U, vchod z Jablonecké ul.) Onkologicky nemocní i jejich blízcí se mohou na pracovníky Centra obracet osobně, telefonicky 608 458 277 či e-mailem liberec@amelie-zs.cz. Více informací o organizaci a jejích aktivitách lze nalézt na www.amelie-zs.cz.

.TZ Amélie