Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravu na průtahu I/35 Libercem omezí údržba tunelu a práce na kanalizaci

10. 04. 2024 | 15:55

Pravidelná jarní údržba tunelu a pak práce na kanalizaci omezí dopravu na průtahu I/35 Libercem. Kvůli údržbě bude provoz na rušné komunikaci, po níž denně projede až 51.000 automobilů, sveden do jednoho tubusu, mohou se tam tvořit kolony.

tunelLBnovýRSD
archivní foto: ŘSD

Práce začnou v pátek, kdy bude od 18:00 kvůli údržbě uzavřen tubus ve směru od Děčína na Prahu, v sobotu se práce přesunou do tubusu ve směru na Děčín, hotovo by mělo být do nedělních 18:00, řekl dnes ČTK mluvčí krajského úřadu Filip Trdla.

"Jarní čištění libereckého tunelu s sebou přináší zejména mytí a sanaci betonových konstrukcí a údržbu osvětlení," uved. Současně s uzavírkou tubusu ve směru na Děčín bude od sobotních 16:00 do nedělního večera zavřený sjezd z průtahu do Jungmannovy ulice. "Objízdná trasa bude vedena po ulici Hodkovická, Dr. Milady Horákové, Vratislavická a Čechova," dodal mluvčí úřadu. Další omezení čeká motoristy od 22. dubna do 17. května, kdy se bude kvůli práci na kanalizaci v tubusu ve směru od Děčína na Prahu jezdit jen jedním pruhem.

Liberecký tunel otevřený v roce 1992 je dlouhý 280 metrů a je součástí průtahu krajským městem, který je nejzatíženější silnicí v Libereckém kraji. Poškození kanalizace odhalily kamerové zkoušky, na její opravě se tam pracovalo už loni na podzim. Opravy za 27 milionů korun se dělají bezvýkopovou metodou. Ředitelství silnic a dálnic ČR zároveň připravuje rekonstrukci tunelu. Podle informací na webu ŘSD by práce měly začít letos na podzim, naplánované jsou do konce příštího roku.

čtk

Rozsah částečných uzavírek:

Etapa I: Uzavírka tubusu ve směru na Prahu (od 12. dubna 2024 od 18 hodin do 13. dubna 2024 v 16 hodin)  

Etapa II: Uzavírka tubusu ve směru na Děčín a také úplná uzavírka sjezdu do Jungmannovy ulice (od 13. dubna 2024 od 16 hodin do 14. dubna 2024 v 18 hodin)

V době úplné uzavírky sjezdu do Jungmannovy ulice bude vedena objízdná trasa po ulici Hodkovická, Dr. Milady Horákové, Vratislavická a Čechova.

Libereckým tunelem projede denně zhruba 50.000 vozidel v obou směrech. Jarní čištění libereckého tunelu s sebou přináší zejména mytí a sanaci betonových konstrukcí a údržbu osvětlení.

převzato z www.kraj-lbc.cz