Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Druhým dnem pokračuje veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa, zájemci si mohli vyzkoušet práci v Knorr-Bremse

11. 10. 2019 | 18:09

Jak vypadá výroba autobrzd v liberecké společnosti Knorr-Bremse si dnes mohli zájemci vyzkoušet přímo na veletrhu EDUCA MYJOB v Liberci. Českodubský výrobce plastových dílů pro automobily LUKOV Plast zase přivezl do liberecké Home Credit Areny jednoho ze svých robotů. Druhým dnem pokračuje v Liberci veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí, který patří k největším akcím svého druhu v zemi. Prezentuje se na něm 60 škol nejen z Libereckého kraje a stejný počet zaměstnavatelů.

educa 5 30A1395
Fotografie zdroj: EDUCA MYJOB Liberec 2019

"Stánek jsme pojali trošku netradičně. Chtěli jsme přiblížit účastníkům reálnou výrobu, takže jsme se rozhodli sem přenést část tréninkového centra. Účastníci si můžou vyzkoušet s našimi skutečnými trenéry jednotlivé operace výroby brzd do kamionů a jiných užitkových vozidel," řekla ČTK Jana Tvrzníková z personálního oddělení firmy Knorr-Bremse, která v Liberci zaměstnává zhruba 700 lidí. Zatímco v minulých letech se podle Tvrzníkové firma zaměřovala hlavně na nábor nových zaměstnanců do rozšiřující se výroby, letos cílila hlavně na mladé lidi a studenty s nabídkou dlouhodobých brigád a spolupráce.Fotografie zdroj: EDUCA MYJOB Liberec 2019

Se svou novou prezentací firma Knorr-Bremse zvítězila v soutěži o nejlepší stánek. O první místo se dělí s firmou LUKOV Plast, jejíž stánek zvítězil už potřetí v řadě. Letos přivezli jednoho ze svých robotů. "Celkem máme 24 robotů ve výrobě, robotů, nikoli manipulátorů. Robot je součástí naší firmy, je to zaměstnanec, který chodí do práce i v sobotu a v neděli bez příplatků. Máme i roboty kooperující, kteří pracují s lidmi u jednoho stolu, přebírají většinou opakující se práci, která lidi nebaví, zcela nahradit je ale nemohou," řekl ČTK ředitel firmy Jan Denton.

Veletrh Educa se v Liberci koná potřinácté. "Už to není o tom, kdy jsme před pěti sedmi lety nabízeli 2000 nebo 3000 volných pozic v rámci Libereckého kraje a desetitisíce míst v zahraničí," řekl Trita. Firmy už podle něj na veletrh nepřicházejí nabírat stovky lidí, ale ukázat, jakým jsou zaměstnavatelem, jak jsou atraktivní a co zaměstnancům nabízejí. Oslovují tak nejen studenty, kteří už končí střední školu a rozmýšlejí se, kam půjdou pracovat, ale i ty, kteří si teprve střední školu vybírají. Se svou nabídkou se prezentují také školy.

Loňský ročník se setkal s rekordním zájmem 18.000 lidí, letos organizátoři čekají účast ještě vyšší. Veletrh pokračuje ještě v sobotu.

čtk