Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Filmaři se vrací do Liberce, natáčení německé produkce omezí ve čtvrtek dopravu u muzea včetně tramvají

25. 05. 2021 | 8:25

Natáčení filmu o organizaci stíhající nacistické zločince omezí ve čtvrtek dopravu u Severočeského muzea v Masarykově ulici v Liberci. Parkovat navíc nebude možné ten den ve Vítězné ulici u muzea a galerie a v noci na pátek nebudou jezdit tramvaje do Lidových sadů. Nahradí je autobusy, které budou jezdit po objízdné trase. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

film4
Foto: LB

V Liberci bude natáčet štáb německé produkce film Bonn, který se odehrává v 60. letech minulého století. "Filmaři se budou pohybovat v centru města a na vlakovém nádraží," uvedla Kodymová. Na nádraží by filmaři měli být v sobotu.

Parkování u muzea a galerie je pro filmaře vyhrazeno od čtvrtka 8:00 do pátku 8:00. "Během natáčení, v úseku od budovy muzea směrem k jezírku u botanické zahrady, bude zastavována doprava po nezbytně nutnou dobu záběru, což je tři až pět minut. Natáčet se bude průjezd několika historických vozů," uvedla mluvčí radnice. Kvůli natáčení bude navíc po 15:00 přesunuta asi o 25 metrů blíže k centru tramvajová zastávka Muzeum-Galerie Lázně a provoz na tramvajové trati zcela zastaven od 21:00 do pátečních 4:00.

čtk

MapaMapa