Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kvůli rekonstrukci sítí bude od pondělí uzavřena Klášterní ulice v Liberci, neprůjezdná bude sedm měsíců

13. 03. 2020 | 10:59

Kvůli rekonstrukci sítí bude od pondělí uzavřena Klášterní ulice v Liberci, která je součástí krajské silnice třetí třídy na Bedřichov v Jizerských horách. Ulice je jednou z nejvytíženějších komunikací v centru stotisícového města, pracovat se tam bude na rekonstrukci plynovodu, součástí je vybudování nové přípojky pro Krajskou nemocnici Liberec. Město chce současně opravit chodníky, a když se ukáže, že je to třeba, tak i veřejné osvětlení. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj).

liberec klasterniLiberec2 menší
Foto: Artur Irma

Kvůli opravám plynovodu byla ulice rozkopaná i v minulých letech, teď však bude po nějakou dobu podle Šolce zcela uzavřená, pracovat se tam bude až do 2. října. "My z toho máme velmi těžkou hlavu, protože v ulici je zásobování kyslíkem do nemocnice. Jde o sdruženou investici, dělat se bude rekonstrukce inženýrských sítí, na kterou naváže oprava povrchu," doplnil. Práce se tam musí podle něj dělat po částech.

Klášterní ulice bude neprůjezdná sedm měsíců, vždy bude ale podle Šolce možné doplňovat plyny pro nemocnici. Uzavírka v Klášterní začne 16. března, o týden později od 23. března až do 9. dubna bude kvůli pracím uzavřená i křižovatka s Husovou ulicí. Od června do září pak bude pro změnu kvůli pracím v Klášterní částečně omezen i provoz v navazující Jablonecké ulici.Foto: Artur IrmaNejde o jedinou stavbu, která komplikuje dopravu v Liberci. Od středy je uzavřena Klostermannova ulice, kde se dokončuje oprava povrchu, práce by tam měly skončit do neděle 22. března. Kvůli rekonstrukci sítí a navazující opravě komunikace je od začátku března uzavřena Zahradní ulice, kde by práce měly skončit na počátku července. Kvůli stavebním pracím na rozsáhlém bytovém komplexu musí motoristé počítat i s dopravním omezením v ulici U Nisy v centru krajského města.

čtk