Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec chce vstoupit do spolku vracejícího původní tvář Ještědu i do Technického muzea

03. 09. 2019 | 10:25

  Záměr vstupu města Liberce do spolku Ještěd 73 schválili liberečtí radní. Občanské sdružení Ještěd 73 se od roku 2012 snaží Ještědu vrátit lesk a přitom zachovat původní tvář. Studii s vizí obnovy horského hotelu a televizního vysílače Ještěd zpracoval architekt Jiří Krejčík.

techmuzeumtechniky4irmaTOP
archivní foto z Technického muzea

Studie respektuje architektonicko-inženýrskou linii architekta stavby Karla Hubáčka a citlivě vstupuje do obnovy a modernizace libereckého symbolu. Občanské sdružení Ještěd 73, Liberecký kraj, České radiokomunikace a jako případný nový člen spolku také město Liberec by se pak spolupodílely na financování obnovy libereckého skvostu.

Součástí schváleného materiálu je také vstup města do spolku Technické muzeum Liberec. Zájmem statutárního města Liberec je intenzivně spolupracovat s těmito institucemi a podílet se na směřování jejich činností v zájmu občanů města.

TZ MML