Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec navzdory nouzovému stavu nadále vylepšuje stav silnic. Uzavírky se snaží zkracovat

02. 04. 2020 | 11:00

Statutární město Liberec i přes aktuální nouzový stav, který je vyhlášen proti šíření pandemie virem Covid-19, pracují odbory libereckého magistrátu na předem naplánovaných opravách. Klíčová městská infrastruktura musí fungovat i v dočasně omezeném provozu města.  Jde především o zajištění dodávek pitné vody, elektrické energie a dalších typů energetických zdrojů.
 

LBuzavírkyRumunská1
ilustrační archivní foto

„Rád bych připomněl existenci našeho stále aktualizovaného portálu  https://bezpecnadoprava.liberec.cz/. Tady veřejnost najde všechny informace a aktuálně platné termíny uzavírek, které se jich mohou konkrétně týkat,“ uvádí náměstek pro technickou správu města Jiří Šolc.

Aktuálně se dokončují práce v ulici Jungmannova, kde byla uzavírka zkrácena na nejkratší možnou dobu a už několik dnů se touto ulicí projíždí obousměrně. „Velké poděkování patří firmě, která prováděla výměny kabelů pro ČEZ, neboť práci stihli dříve, než měli v plánu,“ komentuje Lukáš Hýbner z odboru správy veřejného majetku.

K tématu sdružených investic patří finanční otázka. „Tím, že se nám daří stavby koordinovat a realizovat se všemi najednou, platí nám síťařské firmy nemalé peníze jako příspěvek na finální povrchy,“ dodává náměstek Jiří Šolc. Například Severočeská vodárenská společnost, a.s., uhradí městu příspěvek na investici ve výši 4 600 728 Kč.

Přehled jednotlivých stavebních akcí a finanční částky pro město:

Oprava náměstí Dr. E. Beneše                     113 040 Kč
Oprava komunikace ul. U Opatrovny, U Krematoria         974 970 Kč
Oprava komunikace ul. Zahradní                     1 092 720 Kč
Oprava komunikace ul. Františkovská, Vaňurova, Anenská     1 574 082 Kč
Oprava komunikace ul. Votočkova                     376 800 Kč
Oprava komunikace ul. Holečkova                     469 116 Kč
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Celkem                                 4 600 728 Kč


LK/Jana Kodymová