Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec ukončí provoz humanitárního střediska v Uranu, další pomoc poskytnou sociální služby

15. 06. 2022 | 16:34

Liberec příští týden v úterý ukončí provoz humanitárního střediska pro válečné uprchlíky z Ukrajiny, které je v úřednické budově Uran u autobusového nádraží. Pomoc bude dál poskytovat prostřednictvím sociálních služeb. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Jana Kodymová.

uprchlíci uran lb dsc04141
Foto: LB

"Původně jsme chtěli humanitární středisko ukončit na konci května, prodloužili jsme o měsíc. Nic nekončí, pomoc dislokujeme na sociální služby, které budeme dále zásobovat především textilním zbožím ze skladu v areálu LVT. Důvod je jasný, už není potřeba taková, abychom to vedli prostřednictvím humanitárního střediska," uvedla Kodymová.

Potravinovou a materiální pomoc město poskytovalo v Uranu od poloviny března zejména díky darům od jiných organizací nebo jednotlivců do sbírky, kterou ukončilo dnes. "Do dnešního dne dostalo humanitární pomoc celkem 6071 osob," řekla mluvčí radnice. Liberec prostřednictvím humanitárního střediska rozdělil mezi uprchlíky zhruba 47 tun potravin, 120 kočárků, 50 autosedaček, 30 dětských postelí, tři tuny hraček, dvě tuny nádobí i 20 tun oblečení a ložního prádla.

čtk