Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec za 20 milionů Kč opraví hřiště v Harcově poškozené při přívalových deštích

29. 03. 2024 | 8:06

Liberec letos opraví venkovní sportovní areál u Základní školy Na Výběžku v Harcově, který při přívalových deštích v minulých letech poničil rozvodněný Harcovský potok. Náklady liberecká radnice odhaduje na 20 milionů korun.

detiSport
ilustrační foto

Součástí opravy areálu bude podle náměstka primátora Petra Židka (ODS) i vybudování protipovodňové bariéry. Měla by zabránit dalšímu poničení, dodal.

Hřiště by město muselo opravit i bez poškození při záplavách, škody způsobené vodou ale podle náměstka přípravu jeho obnovy urychlily. Radnice nyní v soutěži hledá firmu, která rekonstrukci harcovského sportoviště zajistí. Staveniště jí chce předat v červnu s tím, že veškeré práce musí stihnout do konce letošního roku.

Sportoviště bude mít po opravě nový atletický ovál s třemi dráhami o délce 150 metrů, běžeckou rovinku o čtyřech dráhách a doskočiště pro skok do dálky. Nové budou také povrchy víceúčelového hřiště a plochy s workoutovými prvky. V areálu přibude akumulační nádrž, která bude sloužit k zalévání školní zahrady.

čtk