Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberec začal připravovat další výstavbu bytů v ulici Na Žižkově. Má to stát více než 190 milionů korun

23. 11. 2023 | 6:56

Liberec začal připravovat další výstavbu bytů v ulici Na Žižkově na místě bývalé základní a později i hotelové školy. Radnice předpokládá, že dalších zhruba 50 městských bytů v této lokalitě přibude do února roku 2027. Novináře o tom informovala náměstkyně primátora pro sociální věci Martina Teplá (ANO). Náklady na výstavbu radnice odhaduje na více než 190 milionů korun.

bytyŽižkov
Foto z předchozí etapy.

V první etapě už město získalo 49 bytů, které jsou ve třech propojených domech. Jejich výstavba za 158 milionů korun skončila na konci letních prázdnin. V úterý radní města vybrali firmu, která za osm milionů korun zpracuje projektovou dokumentaci pro realizaci druhé etapy. "Tímto postupujeme k dalšímu kroku, kdy chceme využít prostor po bývalé hotelové škole," uvedla Teplá.

Podle ní by nemělo jít jen o projekt sociálního bydlení, jak tomu bylo převážně v první etapě. "Ale chtěli bychom se více zaměřit i v souvislosti s připravovaným zákonem o dostupném bydlení na byty třeba pro zaměstnance úřadů," dodala náměstkyně. Pokud nenastanou komplikace, výstavbu bytů v druhé etapě by chtělo město zahájit v létě 2025.

čtk