Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký esportový tým Sinners bude dva roky sponzorovat řetězec Kaufland. Signalizuje to mj. posun k mainstreamu

15. 04. 2022 | 5:24

Esport v posledních několika letech zažívá obrovský nárůst fanouškovské základny. Nejvýraznější světovou základnou sportu, v němž soupeří většinou mladí talentovaní hráči kompetitivních počítačových her, je Jižní Korea. Zde jsou nejlepší hráči celebritami a jejich klání se vysílají nejen na internetu, ale i v celostátních televizích. V Česku jsou jedním z nejlepších, ne-li nejlepším týmem liberečtí Sinners (Hříšníci).

sinKauf1
Sinners a Kaufland tvoří od čtvtečního večera jeden tým. Foto: lux

Ve čtvrtek večer došlo v liberecké Home Credit areně k odhalení nového sponzora, který bude tým finančně podporovat následující dva roky. Po dlouhých jednáních se podporovatelem libereckých Sinners stala firma Kaufland. Odhalení mohli sledovat fanoušci nejen na facebooku, ale také živě na twitchi v rámci streamingu.

Mladí náctiletí studenti, ale i třicetiletí produktivní a pracující mileniálové, dobře znají hry jako je League of Legends, Counter - Strike nebo NHL a Fifa, ve kterých probíhají esportová klání nejčastěji. Několik posledních let dokazují liberečtí hráči, kteří své zázemí našli v libereckém Sport parku, že patří nejen mezi tuzemskou špičku, ale také to, že jsou konkurenceschopní i v mezinárodním srovnání.

Foto: FB Home Credit Arena

Úspěchy potvrzuje i jeden z členů Sinners klanu. “V loňské sezóně jsme se dostali do top 16 týmů v rámci evropské ligy, což se dá přirovnat třeba kvalitou k hokejové ruské lize KHL. V Čechách jsme získali několik druhých míst v různých turnajích,” říká Ondřej Zika aka Elko.

Většina tréninků probíhá online. Členové týmu se ale také schází v Boot kempu, kde spolu před zásadními turnaji tráví třeba celý týden. Sponzoring známého potravinového řetězce Kaufland hráči jednoznačně vítají. “Je to obrovský krok. Tím, že se Kaufland připojil k Sinners, se ukazuje, že se esport stává více mainstreamovým. Může to být povzbuzení pro mladé hráče, že má cenu se esportu věnovat,” potvrzuje význam čtvrtečního odhalení Ondřej “Elko” Zika.

“Pro nás je velkou poctou, že si zrovna Sinners, jako evropský top team, vybrali Home Credit arenu pro představení svého nového partnera,” říká event managerka Sport Parku Tereza Matulová. Odhalení, kdo bude dalším byznysovým partnerem Sinners, sledovalo během streamu téměř tisíc fanoušků.

Tato novinka nebyla jedinou věcí, kterou si pořadatelé pro hosty večera připravili. Milovníci her si mohli zahrát na připravených počítačích a odvážnější se mohli nechat tetovat. Zásadním sdělením večera ale zůstává fakt, že budoucnost libereckých Sinners je po finanční stránce zajištěná na další dva roky.

Text a foto lux + FB Home Credit Arena

Kaufland vstupuje do esportu. Podporuje nejlepší český esportový tým SINNERS

Kaufland jako první retailový řetězec v České republice vstupuje do světa esportu. Sleduje tak nejnovější trendy v oblasti zábavy a životního stylu mladých lidí, protože právě u nich se profesionální hraní videoher (esport) v posledních letech stalo celosvětovým fenoménem a ani Česká republika není výjimkou. Srdce českých fanoušků i Kauflandu si nejvíce získali profesionální hráči z libereckého týmu SINNERS.

grafika: SINNERS

Největší české esportové turnaje a ligy sledují až stovky tisíc fanoušků u živých přenosů online nebo skandují přímo na tribunách. Mezi největší tuzemské soutěže patří Sazka eLeague nebo Mistrovství ČR v PC hrách. A právě liberečtí “hříšníci” ze SINNERS týmu od svého vzniku v roce 2020 obsazují v těchto turnajích pravidelně 1. místa a úspěchy nesbírají jen na české scéně. I proto byli SINNERS první volbou pro vstup Kauflandu do českého esportu.

Rozhodnutí Kauflandu vstoupit do světa esportu je progresivním tahem, jak zacílit i na novou skupinu mladých zákazníků skupinu hráčů počítačových her v České republice. Esportový tým SINNERS má profesionální hráče v několika elektronických sportech: League of Legends, CS:GO, FIFA, Rocket League či Trackmania a fanoušci SINNERS jsou dobře známí svým smyslem pro fair-play, humorem a masivní podporou svého oblíbeného týmu, kdy často skandují: „Sinners Winners!“

Foto: FB Home Credit Arena

„Partnerství mezi SINNERS a Kauflandem přináší novou formu spolupráce, kdy se naše společnost připojuje ke světu esportu. Chceme tím rozšířit naši cílovou skupinu o nové mladé zákazníky, a závazek Kauflandu ke zdravým a čerstvým stravovacím návykům přenést i do online prostředí. Našimi produkty zdravé výživy chceme podpořit hráče k lepším výkonům a dobré kondici.“ - Pavel Kulfánek, vedoucí oddělení CRM společnosti Kaufland ČR

Partnerství SINNERS a Kauflandu má ale hlubší význam než jen přiblížení se mladé generaci, která fandí elektronickým sportům. Obě strany kladou velký důraz na výživu a správné stravování.

„Máme velkou radost, že můžeme přivítat významnou značku jako je Kaufland ve světě esportu. A jsme nadšeni, že volba, jak oslovit tuto „digital natives“ cílovou skupinu padla právě na náš tým SINNERS. Nabídka finanční podpory a zdravých čerstvých produktů od Kauflandu je pro nás jako SINNERS esport tým i pro naše hráče naprosto klíčová, protože nám to umožní dosahovat těch nejlepších výsledků. Navíc jsme si jisti, že obsah a marketing, který v rámci tohoto partnerství vznikne, nastaví v esportu nový a lepší standard. Vítejte mezi SINNERS!“ - Max Euler, spolumajitel a generální manažer SINNERS Esports

„Jsme rádi, že máme Kaufland jako našeho nového sponzora a doufáme, že se hráčům i maminkám a babičkám, a nejen jim, bude líbit vše, co jsme si pro ně do budoucna připravili,“ - Sebastian "beastik" Daňo, CS:GO hráč SINNERS Esports

Kaufland a SINNERS oznámili partnerství pomocí VIP eventu „SINNERS Shoppers Party“, který jste mohli sledovat živě na Twitch streamu, za účasti ostatních partnerů SINNERS a influencerů, včetně největšího českého Twitch streamera Agraela, a nechyběla ani drone show u ikonického Ještědu. Obyvatelé Liberce mohli ve čtvrtek 14. 4. spatřit více než sto létajících dronů, které se ve vzduchu formovaly do zářících obrazců spojených s oblíbeným esportovým týmem i obchodním řetězcem.

Celé oznámení tak bylo nejen oslavou partnerství a esportu, ale i významným gestem Kauflandu vůči lidem do 35 let a uznáním jejich generačně specifického životního stylu.

Důležitou roli pro Kaufland nehrají pouze hráči, ale i jejich rodiče, kteří tu a tam také hrají anebo alespoň pamatují, že počítačové hry hrávali. A dnes vědí, že pro jejich děti je k výhře ve hře, stejně jako v životě, potřeba zdravý životní styl a psychická podpora, zkrátka zázemí.

Autor: DDB FTW & Fuse, převzato z https://sinners.gg/