Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký magistrát se od příštího týdne částečně otevře veřejnosti

09. 04. 2020 | 17:49

Liberecký magistrát se od příštího týdne částečně otevře veřejnosti, na šest hodin týdně v jedné budově. Do haly s přepážkami na Novém magistrátu se dostanou jen lidé, kteří se předem objednají. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

Příští týden bude magistrát v provozu kvůli volnu o velikonočním pondělí jen ve středu od 13:00 do 16:00. Od 20. dubna budou moci lidé kromě středy přijít i v pondělí mezi 8:00 a 11:00. "Halu Nového magistrátu jsme uzpůsobili potřebám současné mimořádné situace. U vstupu do budovy bude zachován řízený provoz. To znamená, že vpuštěni do haly budou pouze předem objednaní klienti v dohodnutých časech tak, abychom pro ně zajistili maximální bezpečnost. Naši zaměstnanci budou vybaveni příslušnými ochrannými prostředky," uvedl tajemník magistrátu Martin Čech.

V provozu budou přepážky pro občanské průkazy, cestovní pasy, živnostenský úřad, Czechpoint a registr řidičů. Pro každou agendu jen jedna přepážka. "U vyvolávacího systému je zřízena provizorní zasedací místnost pro potřeby stavebního úřadu a odboru životního prostředí," uvedla Kodymová.

Tajemník žádá, aby při platbě poplatků lidé využívali v první řadě bezhotovostní způsob pomocí platebních karet. "Nadále žádáme všechny klienty, aby ve stávající situaci zvážili nutnost osobní návštěvy magistrátu a řešili svá podání primárně písemně, prostřednictvím datové schránky či pošty a pomohli nám tak tento krizový stav rychleji zvládnout," dodal Čech.

Pro další agendu zajišťovanou magistrátem jsou úřední hodiny nadále zrušené. Pro veřejnost jsou tak uzavřené historická radnice, Liebiegova vila i budova Uranu. Úřad ve stotisícovém městě se uzavřel veřejnosti 16. března, omezený režim potrvá minimálně do 30. dubna.

čtk