Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký magistrát zůstane uzavřený minimálně do konce příštího týdne, do 11. dubna

31. 03. 2020 | 18:18

Liberecký magistrát zůstane uzavřený pro veřejnost kvůli zamezení šíření koronaviru minimálně do 11. dubna, tedy do konce příštího týdne. Úřad ve stotisícovém městě je nepřístupný od 16. března. O prodloužení termínu dnes po jednání krizového štábu města rozhodl primátor Jaroslav Zámečník (SLK). V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

LBarRadniceCelek
archivní foto

Jedná se o budovy Nového magistrátu, historickou radnici, Liebiegovu vilu, budovu URAN, včetně Městské policie Liberce, která zde sídlí.

Úřední hodiny jsou zcela zrušené v budově Nového magistrátu, v historické radnici, v Liebiegově vilu i v budově Uran. Platí to i pro městskou policii, která v Uranu sídlí. "Veškerá podání Magistrátu města Liberec lze činit dálkově, prostřednictvím poskytovatele poštovních služeb, datové schránky nebo elektronicky se zaručeným elektronickým podpisem," uvedla Kodymová.

Písemnosti je podle ní možné podávat v provizorní podatelně, což je schránka ve vchodu do historické budovy radnice. "Pokud někdo potřebuje potvrzení, musí dokument doručit buď prostřednictvím elektronické podatelny, datové schránky nebo skrze poskytovatele poštovních služeb," dodala mluvčí. S úředníky lze ale podle ní jednat přes telefon, v akutních případech si lze sjednat i osobní schůzku.

Liberec není jediný v kraji, kdo zrušil úřední hodiny. Ke stejnému kroku se rozhodli také v sousedním Jablonci nad Nisou, kde je možné úřední záležitosti vyřídit po předchozím telefonickém objednání. V podobném režimu funguje například i radnice v Semilech. Nadále otevřený naopak zůstává alespoň v omezeném režimu Městský úřad v České Lípě, úřední hodiny jsou v pondělí od 08:00 do 11:00 a ve středu od 13:00 do 16:00. Obdobné je to třeba i v Turnově, kde je úřad přístupný v pondělí a ve středu mezi 9:00 a 10:30 a od 15:00 do 16:30.

Pro obecné dotazy využijte e-mail:

info@magistrat.liberec.cz

Elektronická podatelna úřadu:

posta@magistrat.liberec.cz

čtk, mml