Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký pár z klubu Koškových přivezl úctyhodný výsledek z Mistrovství světa v tanečním sportu  

09. 09. 2019 | 11:01

V sobotu 7. září se stala Moskva hostitelem Mistrovství světa dospělých v latinskoamerických tancích. Českou republiku zde reprezentovaly dva taneční páry.  O skvělý výsledek pro Českou republiku se postaral pár libereckého Tanečního klubu Koškovi Marek Bureš – Anastasiia Iermolenko, který zde obsadil výborné 16. místo v konkurenci 84 párů z celého světa.

tanecKoškovi
Foto: TK Koškovi

Toto umístění patří mezi nejlepší umístění českých párů na MS v posledních letech a potvrdil jejich dlouhodobé výborné umístění ve světovém žebříčku WDSF.

 „Celá soutěž pro nás byla obrovským zážitkem. Již jsme absolvovali několik vrcholných soutěží, ale MS v Moskvě zcela předčilo naše očekávání. Perfektní servis od začátku do konce pro všechny účastníky v nádherné zcela vyprodané sportovní hale.  Kulisu, kterou tam diváci vytvářeli, jsme jinde zatím nepoznali. Prostě nezapomenutelný zážitek,“ shrnul Marek Bureš.

V pátek 20.9. Taneční klub Koškovi pořádá nábor dětí od 7 let. „Hledáme nejenom nové talenty a budoucí šampiony, ale i děti, které se chtějí naučit základním společenským tancům. Díky tanci děti získávají i mnohem více než jen pohybovou průpravu a fyzickou kondici,“ uvedla Šárka Burešová, vedoucí klubu TK Koškovi.

TZ