Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký primátor přijal při příležitosti dne, který symbolizují vlčí máky, válečné veterány

11. 11. 2019 | 5:51

Při příležitosti blížícího se Dne válečných veteránů přijal primátor Jaroslav Zámečník v reprezentačních prostorách radnice válečné veterány v čele s předsedou Liberecké krajské organizace Sdružení válečných veteránů ČR pplk. Karlem Krátkým.

veterani prijeti perex-1
Foto: MML Jan Vrabec

Na setkání dorazili pplk. Josef Falář, rtn. Karel Panovský, pplk. Ing. Jan Berger, plk. Miroslav Košek, rtm. Zdeněk Šťastný a za 31. prchbo pplk. Radek Malina. Všichni účastníci neformálního setkání se po zhruba hodinové diskuzi v přátelské atmosféře podepsali do pamětní knihy města.Foto: MMLDen válečných veteránů, jehož symbolem se stal květ vlčího máku, připadá symbolicky na 11. listopadu, tedy na den podpisu příměří, které v roce 1918 ukončilo krvavé boje první světové války.

MML/Jan Vrabec