Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký veletrh Educa MyJob, který Home Credit Arena hostí už počtrnácté, otevře studentům cestu do firem

16. 09. 2020 | 12:54

AKTUALIZOVÁNO: Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Educa MyJob Liberec otevře poprvé studentům cestu i do některých místních podniků. Skupiny studentů dostanou možnost se podívat například do VÚTS (dříve Výzkumný ústav textilních strojů), Denso Manufacturing, Knorr-Bremse nebo DGS Druckguss Systeme. Za organizátory to dnes novinářům řekl Lukáš Přinda, jednatel pořádající společnosti SFM Liberec.

educa3irma
archivní foto

Akce se koná od 15. do 17. října v Home Credit Areně. Veletrh bude v Liberci už počtrnácté, kvůli koronaviru se ale nyní koná za přísných hygienických podmínek.

"Zároveň pracujeme na tom, že bude i určitá část Educy prezentována on-line na webových stránkách www.educaliberec.cz a na sociálních sítích jako jsou facebook, instagram a podobně," doplnil Přinda. Školy i některé podniky si podle něj své prezentace z 90 procent zaznamenávají, a i to chtějí organizátoři ukázat na webových stránkách. Na internet se letos přesunou například také kariérní poradci úřadu práce, který je tradičně spoluorganizátorem akce.

Liberecký veletrh tradičně patří k největším akcím svého druhu v Česku, letos ale účast poznamenal koronavirus. Zatímco loni se na něm představilo přes 60 středních škol a zhruba stejný počet zaměstnavatelů, letos je podle Přindy přihlášeno jen 52 škol a 20 firem.

archivní foto z veletrhu Educa.

Součástí programu budou letos mimo jiné už podruhé také workshopy Živé knihovny, které na veletrhu připravuje Svaz průmyslu a dopravy ČR. Žákům posledních ročníků základních škol se na nich představí zástupci zajímavých zaměstnavatelů z regionu.

archivní foto z veletrhu Educa.

Vzhledem k nárůstu prokázaných případů koronaviru v posledních týdnech v Libereckém kraji, a zejména na Liberecku, budou veletrh provázet přísná hygienická opatření. Organizátoři je průběžně konzultují s hygieniky a budou reagovat na aktuální situaci. Návštěvníci i vystavující budou muset například mít roušky a dodržovat rozestupy. K dispozici bude dezinfekce a aréna bude rozdělená do dvou zón. "Jednotlivé skupiny budeme pouštět do arény tak, abychom nepřekročili povolenou návštěvnost," dodal Přinda.

čtk

Sejdeme se na EDUCE, zaznělo na tiskové konferenci před významným veletrhem

Home Credit Arena spolu s přilehlým Kongres Parkem Liberec se tak po celé tři dny stane místem pro inspirativní setkávání zájemců o nové studijní či pracovní uplatnění, odborníků z oblasti školství či personálního managementu a jednoduše všech, kteří se o tuto problematiku zajímají. Kromě expozic vystavujících firem a škol se návštěvníci mohou jako každý rok těšit na bohatý doprovodný program, ve kterém ani letos nebudou chybět novinky.

Foto: od pořadatele akce

„Přestože se může na první pohled zdát, že přípravy na EDUCU probíhají přesně stejně jako každý rok, letos je situace úplně jiná a do příprav nám vstoupil nový element – nezbytná bezpečnostní a hygienická nařízení. Naším úkolem pro letošek není jen uspořádat úspěšnou Educu, ale i zejména bezpečnou Educu. Aktuálně v rámci nastavených vládních opatření je Educa realizovatelná a  my  máme přihlášeno 52 škol a 20 firem a rozpracované další projekty v rámci Educy plus, které chceme v bezpečných podmínkách představit všem studentům a návštěvníkům. Zároveň aktuálně nově pracujeme na tom, že bude i určitá část EDUCY prezentována online,“ sdělil k chytanému veletrhu Lukáš Přinda, jednatel společnosti SFM Liberec, která je hlavním organizátorem veletrhu.

Návštěvníci veletrhu tak musejí počítat s určitými omezeními, která se neustále vyvíjejí. Samozřejmostí bude nezbytná ochrana dýchacích cest ve vnitřních prostorách areálu, dostupné budou stanice s dezinfekcí na ruce v celém areálu, organizátoři navíc v současné době počítají s tím, že bude nutné omezovat počet osob, které se budou zdržovat v jednotlivých sektorech areálu.

Během veletrhu nebudou chybět ani tradiční soutěže TOP ŠKOLA a TOP FIRMA, během nichž bude odborná porota na veletrhu hodnotit jednotlivé expozice vystavovatelů. Hlavním cílem těchto soutěží je motivovat firmy i školy k tomu, aby jejich stánky byly zajímavé a informačně hodnotné pro všechny návštěvníky. Pro žáky základních i středních škol je pak určena soutěž Pozdrav EDUCU a pro širokou veřejnost fotosoutěž EDUCA PRESS PHOTO.

Odborníci z oblasti managementu a personalistiky se mohou i letos těšit na odbornou HR konferenci – tentokrát na téma HR frekvence 2020. Ta se uskuteční ve čtvrtek 15. října od 14:00 ve VIP sálu Home Credit Areny a představí se na ní celá řada zajímavých řečníků.

Veletrh se koná od 15. do 17. října v Home Credit Areně v Liberci. Otevírací doba je ve všední dny od 9 do 18 hodin a v sobotu od 9 do 13 hodin. Vstup na veřejnou část veletrhu je zdarma. Informace o veletrhu a jeho programu najdete na www.educaliberec.cz.

TZ SFM/Pavlína Tomisová