Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Majáles v Liberci bude letos dvoudenní, vystoupí i pohodová kapela Monkey Business

07. 05. 2019 | 11:44

Letošní Majáles v Liberci bude dvoudenní, hlavní program se uskuteční stejně jako loni v parku v Budyšínské ulici nedaleko městského bazénu. Tento víkend se tam vystřídá na dvou pódiích asi 20 kapel a zpěváků, vystoupí i Monkey Business. Studenti mají vstupné zadarmo, řekl dnes ČTK jeden z hlavních organizátorů Marek Ottl ze spolku Kultura.

Majáles organizuje tento spolek potřetí. "Naším cílem je pozvednout kulturu v Liberci, udělat majáles pořádně," uvedl Ottl.

Podle něj jde o mix místních kapel a těch, které něco umějí, ale nejsou tak známé. Hvězdou pátečního programu bude kapela Wohnout, sobotního Monkey Business. Ze známějších kapel se představí i UDG, Cocotte minute, nebo Jakub Děkan band či zpěvák Sebastian a rapper Lipo.

Stejně jako loni je rozpočet festivalu asi 1,5 milionu korun, Liberec a Liberecký kraj na něj daly po 200.000 Kč, zbytek získali pořadatelé od sponzorů. Majáles začne v pátek tradičně na náměstí, kde Královna Majálesu převezme od primátora klíč od města. Následně se studentský průvod přesune do parku, areál bude otevřený od 14:00.

čtk

Načítám...
Napiš komentář