Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mateřskou školu Pastelka v Ostašově čeká rekonstrukce za více než 42 milionů. Opravovat se bude od dubna 2020 do ledna 2021

20. 02. 2020 | 10:39

Významnou investicí města Liberce je přístavba nového pavilonu a rekonstrukce stávajícího objektu Mateřské školy Pastelka v Ostašově. Tu zrekonstruuje stavební firma z Otvic. Stavební práce na budově ve Švermově ulici vyjdou na 42 558 802 Kč bez DPH a budou provedeny ještě letos.

dítěKrálík
ilustrační foto

Do zadávacího řízení se přihlásilo 11 firem. Město vybralo kvalitního zhotovitele a zároveň ušetřilo na finální ceně, neboť maximální přepokládaná cena byla mnohem vyšší. Předpokládána hodnota veřejné zakázky činila 44,4 mil. Kč bez DPH. Maximální a nejvýše přípustná hodnota byla zadavatelem stanovena ve výši 53,3 mil. Kč bez DPH.

Z nabídkové ceny 42, 6 mil. Kč činí nezpůsobilé výdaje přibližně 8 mil. Kč bez DPH a způsobilé 34,6 mil. Kč bez DPH. Projekt je spolufinancován z Evropské unie. Financování je tedy pokryto 29,41 mil. Kč z EU (85%), státní dotace je ve výši 1,73 mil. Kč (5%) a statutární město zaplatí 10%, tedy 3,46 mil. Kč. Ceny jsou uvedeny bez DPH. Předpoklad je, že město zaplatí nezpůsobilé výdaje + vlastní podíl: 11,46 mil. Kč bez DPH a dotace činí 31,14 mil Kč bez DPH.

Po stavebních úpravách vzniknou tři oddělení v novém pavilonu po 25 místech, z toho jedno oddělení pro děti ve věku 2-3 let. Nová přístavba bude napojena na stávající objekt. Dojde k rekonstrukci stávající budovy ve 2.NP , kde bude jedno oddělení pro 21 dětí. Celkem dojde k navýšení kapacit mateřské školy o 39 míst, z toho 25 míst pro děti od 2-3 let.

Rekonstrukce stávajícího objektu se týká pouze prostoru kuchyně v 1.NP a nástavby sociálních zařízení v 2.NP. V rámci těchto prací budou zrekonstruovány a nově provedeny inženýrské sítě a zpevněny plochy, včetně nového oplocení. V objektu bude zajištěna bezbariérovost.

Rekonstrukce bude probíhat od dubna 2020 do ledna 2021, celkem by měla trvat 300 dní od předání staveniště. Vzhledem k rozsahu stavebních prací bude mateřská škola po celou dobu výstavby vystěhována do náhradních prostor v jiných školkách.

LB/Jana Kodymová