Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na budoucí podobu Tržního náměstí si Liberec nechal zpracovat tři architektonické návrhy. Jsou k vidění na radnici

18. 12. 2019 | 11:00

Kancelář architektury města Liberce má další výsledky, raduje se na svém facebookovém profilu liberecký primátor Jaroslav Zámečník (SLK). "Tvář trojúhelníkového Tržního náměstí v Liberci by se mohla během několika let změnit. Dnes slouží náměstí především jako parkoviště. Po jednom z okrajů Tržního náměstí chceme vést část městského okruhu a proto jsme si nechali zpracovat tři architektonické návrhy. Od roku 2021 bude mít město Liberec možnost na takto připravené projekty získat dotace z evropských fondů," píše primátor ke sdílenému příspěvku KAM.

TRžní1KAM
Vizualizace KAM

Vitualitace KAMKancelář architetury města zveřejnila obrazovou dokumentaci a píše: Seznamte se se soutěžními návrhy na Tržní náměstí. V každé architektonicko–urbanistické úloze je potřeba skloubit řadu potřeb, limitů i možností a tento myšlenkový proces vtělit do výsledného nápadu. Architektonická soutěž, ať už je vyzvaná, otevřená, nebo kombinovaná, vytváří největší pravděpodobnost, že získáme nejlepší možné dílo. Všechny krásné budovy i prostory, které dnes v Liberci obdivujeme, vznikly soutěžním výběrem.

Jsme rádi, že se nám povedlo k této úloze přesvědčit tři zkušená studia, díky jejichž práci mohla odborná komise vybrat návrh, který vytvoří novou identitu Tržního náměstí. Odpovídá to našemu zadání, vzešlému z veřejné participace a věříme, že bude dobře přijat.

Vizualizace KAM

Soutěže se účastnila architektonická studia „knesl kynčl architekti s.r.o.“, „Chvojka/architekt a „ov – architekti s.r.o, která mají velké zkušenosti s realizacemi ve veřejným prostoru. Výběr komise musí potvrdit rada města, ale rádi bychom Vás do té doby seznámili se soutěžními návrhy. Všechny návrhy s podrobným popisem bude možné prohlédnout si také od 18.prosince v 1.patře budovy nového magistrátu.

Zdroj: FB

Vizualizace KAM