Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na hřbitově u libreckého krematoria řádili vandalové, poničili 25 hrobů

03. 07. 2020 | 10:50

Neznámý vandal poničil v noci na čtvrtek na hřbitově u krematoria v centru Liberce 25 hrobů. Vylomil také vodovodní hydrant na zalévání a vytrhl žulový koš z dlažby před budovou krematoria. ČTK to dnes řekla mluvčí radnice Jana Kodymová. Policie hledá svědky, kteří by jí pomohli viníka odhalit.

KREMATORIUM-zastavka 01
Ilustrační foto

Podle Kodymové je způsobená škoda podle prvního odhadu za 60.000 korun. "Pracovníci odboru správy veřejného majetku ve čtvrtek v ranních hodinách objevili poškozené náhrobky, ulomené a rozbité lampičky na hrobových místech, rozházené vázy, rozbité květináče a poničenou výzdobu hřbitova u krematoria," uvedla Kodymová.

Policie žádá veřejnost o spolupráci, případní svědci mohou zavolat na bezplatnou linku 158 nebo osobně přijít na služebnu policie. "Vyšetřujeme to jako přečin poškozování cizí věci," dodal liberecký mluvčí policie Vojtěch Robovský. V případě dopadení hrozí pachateli až rok vězení. Obdobný případ se stal v Libereckém kraji před třemi lety v Tanvaldu na Jablonecku, kde neznámý vandal poničil 17 hrobů.

Hřbitov po řádění vandalů

Hřbitov po řádění vandalů

Hřbitov po řádění vandalůwww.liberec.cz