Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na koncertě pro 20 zoologických zahrad zahraje v Lidových sadech i Dan Bárta. Vstupenky jsou už v prodeji

03. 05. 2021 | 8:29

Benefiční koncert na podporu 20 zoologických zahrad v České republice a na Slovensku se uskuteční v neděli v Liberci. Koncert bude kvůli protikoronavirovým opatřením bez diváků, zhlédnout ho lidé mohou on-line. Vystoupí na něm kapely No Name, Rybičky 48, MIG 21 či zpěváci Dan Bárta, Jakub Děkan nebo Igor Orozovič s kapelou. V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí liberecké zoo Barbara Tesařová.

Bílý tygr Paris
Ilustrační foto, Artur Irma

Streamovaný on-line koncert budou organizátoři vysílat ze zahrady Kulturního střediska Lidové sady, které je součástí liberecké zoo. Program zahrne i rozhovory a krátké virtuální prohlídky ze zapojených zoo, které se v důsledku koronavirové krize ocitly v kritické ekonomické situaci. "Přestože byly všechny zapojené zoologické zahrady v dubnu opětovně otevřené, zdaleka to nevykompenzuje milionové ztráty způsobené déle než 200 dní trvající povinnou uzávěrou," dodala Tesařová.

Akce je určená na podporu zahrad sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad. Podle Tomáše Vimmera, který vede produkční tým, jde o první projekt tohoto druhu. "Pevně věříme, že přinese úspěch a podaří se nám prostřednictvím známých osobností vybrat pro zoo další finanční prostředky," dodal Vimmer. On-line vysílání bude na portálu Ticketstream.cz, který už nabízí předprodej vstupenek.

Více informací na webových stránkách www.hrajemepro20zoo.eu, Facebook – Hrajeme pro 20 ZOO.

čtk