Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Na Noc divadel připravilo Naivní představení pro malé i velké. Nabídne i procházku zákulisím

12. 11. 2019 | 8:08

Noc divadel, která se uskuteční po celé České republice i v řadě evropských zemí v sobotu 16. listopadu a během níž se otevřou dveře divadel s nabídkou nevšedních zážitků, si v NDL užijí malí i velcí diváci.

NDLPouť krkonošská autor Michal Kořán
Pouť krkonošská, foto Michal Kořán

Pro dětské publikum zahrajeme v 16:00 hodin pohádku Budulínek, v 18:00 hodin uvedeme naši novou inscenaci Pouť krkonošská, která je určena divákům od 13 let a dospělým. Pro ně je následně připravena procházka divadelním zákulisím.

Je tu listopad a s ním i Noc divadel. Ta letošní připadá na sobotu 16. listopadu a nese podtitul Divadlo a svoboda. NDL si na tento den připravilo bohatý program. Odpoledne mohou rodiče s dětmi zhlédnout Budulínka. V hlavních rolích této půvabné inscenace vystoupí Michaela Homolová a Filip Homola, stálí herci a také úspěšní režiséři Naivního divadla. Diváci se mohou těšit na představení plné hudby, humoru a krásných loutek.

Budulínek, foto Josef Ptáček

Sobotní večer bude patřit Karlu Hynku Máchovi, který se právě 16. listopadu před 209 lety narodil. V 18:00 hodin uvedeme hru Pouť krkonošská, která vznikla na motivy Máchovy stejnojmenné povídky. Tato hudebně-výtvarná kompozice je nejnovějším počinem Naivního divadla, její slavnostní premiéra se uskutečnila 19. října.

Režisér Filip Homola a scénograf Kamil Bělohlávek, tvůrci úspěšné experimentální inscenace Jsou místa oblíbená tmou…, se tentokrát nechali inspirovat Máchovým obrazivým textem považovaným za jeden z prvních literárních hororů. Fantaskní básnivá próza je na jedné straně záznamem živého snu, který se Máchovi zdál při jeho cestě do Krkonoš, na straně druhé i reminiscencí jeho některých tragických životních zkušeností. Hudbu k inscenaci složilo respektované tvůrčí duo na poli elektronické a ambientní hudby Kora et le Mechanix (jehož členem je samotný režisér Filip Homola spolu s Michalem Kořánem).

Noc divadel pak zakončíme procházkou divadelním zákulisím, která je určena divákům večerního představení a je zdarma.

NDL/Jana Pittnerová