Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nová letní scéna Lidových sadů v areálu Dětského koutku je na místě bývalého výběhu koz

14. 05. 2024 | 18:36

V prostorách Dětského koutku v Liberci si kulturní středisko Lidové sady dočasně vytvořilo letní scénu. Středisko čeká rozsáhlá rekonstrukce za 175 milionů korun, jeho sídlo tak zůstane do konce příštího roku uzavřené. První koncert bude na letní scéně už tuto středu. ČTK o tom dnes informovala mluvčí zoo Barbara Tesařová.

dětský koutek stavba letní stage v Dětském koutku
Stavba letní stage v Dětském koutku, foto: Zoo Liberec

"Zoo Liberec, pod kterou kulturní středisko spadá, se rozhodla v produkci kulturních akcí nadále pokračovat a vybudovala alternativní letní scénu v areálu Dětského koutku," uvedla Tesařová.

Místo vybrané pro letní scénu je na místě, kde býval výběh pro kozy kamerunské ze zoo. Zhruba za 200.000 korun tam pracovníci Lidových sadů postavili dřevěné pódium a vytvořili hlediště s kapacitou až 200 lidí.

"Naši novou letní stage si můžete představit jako Experimentální studio pod širým nebem. Přes den tam budou probíhat programy pro děti a ve večerních hodinách se pak Dětský koutek promění v kulturní koutek pro dospělé. Připraveny máme nejenom hudební koncerty, ale i filmové večery nebo divadelní představení. Všechny akce budou open air a budeme hrát za každého počasí," uvedl vedoucí Kulturního a společenského centra Lidové sady Michal Kadlec.

První akcí na letní scéně bude ve středu vystoupení české folkové písničkářky Lucie Redlové. V květnu v Dětském koutku vystoupí také šansoniérka Eva Candors, Robert Křesťan a Druhá tráva nebo kapela Nezmaři. "Vstupenky je možné zakoupit jak v předprodeji na portálu evstupenka,cz, tak i přímo na vstupu do koutku, vždy hodinu před zahájením akce," dodala Tesařová.

čtk