Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nová Skalka je aktuálně třetí nejdelší sjezdovkou pro večerní lyžování v České republice

06. 12. 2021 | 10:30

Skiareál Ještěd chce letošní zimní sezonu zahájit nově pojatým večerním lyžováním 10. prosince. "Zapomeňte na večerní lyžování, na které jste byli na Ještědu zvyklí. Využili jsme nově zbudovanou sjezdovku Nová Skalka a přestěhovali večerní lyžování právě na tuto nejmodernější sjezdovku ve Skiareálu Ještěd," informuje web skiareálu.

lyžeILustr
Foto z www.skiareal.com

Pro večerní lyžování je nyní k dispozici sjezdovka, která je 1,5 km dlouhá a 45 m široká. Nová Skalka je aktuálně 3. nejdelší sjezdovkou pro večerní lyžování v České republice, zároveň od prvního místa ji dělí jen necelých 100 m.

"Při výběru osvětlovací techniky jsme si dali obzvlášť záležet a výsledkem je tak jedna z nejdelších a jedna z nejlépe osvětlených sjezdovek v České republice. Zbrusu nové umělé osvětlení je výkonné, moderní, efektivní a maximálně šetrné k životnímu prostředí. Sjezdovku před večerkem vždy kompletně upravujeme rolbami, a proto na vás vždy bude čekat precizní večerní manšestr. Na večerko můžete pohodlně přijet tramvají z centra Liberce, pokud vyrazíte autem, na centrálním parkovišti P1 můžete parkovat zdarma po dobu celého večerního lyžování," popsal web lyžařského střediska nad Libercem.

www.skijested.cz

Po ukončení denního provozu lanovek lze večerně lyžovat i v Harrachově, na spodní části sjezdovky Červená II. Jde o mírný terén, který je vhodný i rodiny s dětmi. Jízdenka na 7 jízd vyjde na 100 korun a jízdenku na večerní lyžování na 270 korun.

lo